Son dakika haberine göre; Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle iki kişinin yaralı olduğu belirtildi. Kentte kutlanan Bağımsızlık Günü nedeniyle Türkiye de dahil olmak üzere NATO ülkelerinin savunma bakanları bölgede bulunuyor. Bağımsızlığının 26'ıncı yılını kutlayan Ukrayna'da yerel saatle 14.06'da bir patlama meydana geldi.Başkent Kiev'in merkezinde gerçekleşen patlamada ilk bilgilere göre en az iki yaralı var. Patlamanın gerçekleştiği Hrushevskyi Caddesi'ne çok sayıda polis ekibi ve ambulans, olay yerine sevk edildi.

NURETTİN CANİKLİ DE KİEV'DE 

Yerel televizyon 112 kanalı, yerde yatan bir kadının görüntülerini ekrana getirdi. Sosyal medyaya yansıyan ilk fotoğrafta, polis ekiplerinin patlamanın ardından hükümet binalarını kordona aldığı görülüyor. Bağımsızlık Günü'nü kutlayan ülkeyi bugün ziyaret edenler arasında Türkiye Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile ABD Savunma Bakanı James Mattis de var.

RUSYA'YA BASKI MESAJI

ABD Savunma Bakanı Mattis, Rusya'ya baskı yapmaya devam edecekleri mesajını verdi: "ABD, Rusya’ya Minsk Anlaşması ve diğer uluslararası sözleşmelere uyması için baskı yapmaya devam edecek."

Ukrayna'ya 175 milyon dolarlık askeri yardımın onaylandığını hatırlatan Mattis, "Eğer ölümcül silahlar hakkında konuşmak gerekirse bu konuyu inceliyoruz" ifadesini kullandı. (Milliyet)