Son dakika El Bağdadi öldürüldü mü? Terör örgütü DEAŞ doğruladı

Son dakika El Bağdadi öldürüldü mü? DEAŞ'ın lideri Ebubekir El Bağdadi öldürüldü haberi günlerdir konuşuluyordu. Rusya ve İran'daki art arda yapılan açıklamaların ardından terör örgütü DEAŞ da Bağdadi'nin ölümünü doğruladı. Sputnik'in Al Sumaria'dan aktardığı habere göre terör örgütü DEAŞ, örgüt lideri Ebubekir El Bağdadi'nin öldüğünü kabul etti.

Irak'tan yayın yapan El Sumaria televizyonunun, Ninova'dan ismini vermediği bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, terör örgütü DEAŞ, örgütün lideri Bağdadi'nin öldüğünü doğruladı.

Kaynağın anlattığına göre, DEAŞ militanları Bağdadi'nin ölümünü ve 'yeni halifenin' ismini duyurdukları kısa bir açıklama yaptı.

RUSYA 'ÖLDÜ', ABD 'KESİN DEĞİL' DEMİŞTİ

Rusya yaklaşık ay önce yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ lideri Bağdadi'nin 28 Mayıs'ta Rakka'ya düzenlenen hava saldırısında öldürülmüş olabileceğini açıklamıştı.

ABD öncülüğündeki DEAŞ'la mücadele koalisyonunun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Rusya'nın iddiasına karşılık Bağdadi’nin ölüp ölmediği ile ilgili ellerinde somut kanıt olmadığını söylemişti. Dillon, Bağdadi’nin hayatta olsa bile Irak ve Suriye’deki çatışmalarda etkili olmadığını savunmuştu.