Son dakika haberine göre; Avustralya Suriye'deki hava operasyonlarını askıya aldığını duyurdu. Suriye'nin Rakka kentinde ABD'nin Suriye'ye ait uçağı düşürmesinden sonra Rusya Savunma Bakanlığı, Fırat Nehri'nin batısındaki Rus operasyon alanında koalisyona ait bütün hava unsurlarına karşı önleme yapacağını açıklamasının ardından Avustralya, hava operasyonlarını askıya aldığını duyurdu. 

Avustralya, ABD'nin Suriye ordusuna ait uçağı düşürmesi ve Rusya'nın ABD öncülüğündeki koalisyona yönelik açıklamalarının ardından, hava operasyonlarını askıya aldığını açıkladı. Avustralya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tedbir olarak Avustralya Savunma Gücü'nün (ADF) Suriye'deki operasyonları askıya alındı" ifadeleri kullanıldı.

ABD öncülüğündeki uluslararası DAEŞ karşıtı koalisyonun Suriye uçağını düşürmesi hakkında açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, Fırat Nehri'nin batısında Rus hava güçlerinin operasyon sahasında tespit edilecek, savaş uçakları ve insansız hava araçları da dahil, koalisyona ait her türlü hava aracının birer hedef olarak görülüp bu araçlara Rus füze savunma sistemleri tarafından önleme yapılacağını vurgulamıştı.