ABD'nin Las Veags kentinde 50 kişinin öldüğü ve 406 kişinin yaralandığı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. ABD basını saldırganın isminin 'Stephen Paddock' olduğunu açıkladı.Olay sonrası açıklama yapan Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, saldırıda 50 kişinin öldüğü ve 406 kişinin yaralandığı açıklandı.  Ölenler arasında polis memurlarının da olabileceğine dikkati çeken Lombardo, yaralanan 2 polisin de hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Lombardo, yaralı polislerden birinin durumunun ağır olduğunu kaydetti. 

'DEAŞ ÜSTLENDİ'

Uluslararası haber ajansı ABD'deki saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiğini duyurdu. 

YUKARIDAN ATEŞ EDİLDİ!

Lombardo, görgü tanıklarının yukarıdan ateş açıldığını belirtmesi üzerine saldırganın Mandalay Bay Oteli'nin 32. katında bulunduğunun belirlendiğini söyledi.

Otelin 29. katından sonrasını boşaltan polisin saldırganı vurarak öldürdüğüne işaret eden Lombardo, saldırganın bölge sakini olduğuna kaydetti.  Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz." diye konuştu.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Bu arada polis, saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen Marilou Danley adında arkadaşını bulmaya çalışıyor. 
Lombardo, saldırgana ait iki aracın bulunması için kent sakinlerinden yardım istedi. 

Saldırı nedeniyle bir süre kapatılan Las Vegas McCarran Havaalanı, kısmen uçuşlara açıldı.

Polisin aradığı Marilou Danley

NELER YAŞANDI?

ABD'nin Las Vegas kentinde otellerin bulunduğu alanda düzenlenen bir müzik festivalinde en az bir kişinin ateş açması sonucu 20 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. Bir hastane sözcüsü, hastaneye kaldırılanlardan en az 14'ünün durumunun kritik olduğunu açıkladı. Sözcü, yaralıların hepsinde kurşun yarası olduğunu söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, otomatik silah sesleri duyuluyor ve çok sayıda kişinin alandan koşarak çıkmaya çalıştığı görülüyor.

Yetkililer, saldırı sonrası Las Vegas'ın bazı yerlerine girişleri kapattı. 

OTELİN 32. KATINDA ATEŞ 

Reuters haber ajansı, silahlı bir kişinin ilk etapta Mandalay Bay Resort isimli otelin 32'inci katında güvenlik görevlileri ve polise ateş açtığını duyurdu. Los Angeles polisi, saldırıyı bir kişinin düzenlediğini açıkladı. 

Las Vegas polisi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir şüphelinin vurularak ele geçirildiğini doğruluyoruz. Aktif araştırmalarımız sürdüğü için sahil şeridinden uzak durmaya özen gösteriniz" denildi.

'PAYLAŞIM YAPMAYIN UYARISI'

Polis, insanların saldırının gerçekleştiği bölgeden kaçınması gerektiğini duyurdu. Bölgede bulunanlardan olaya ilişkin sosyal medya paylaşımı yapmamalarını talep etti. 

UÇAKLAR BAŞKA BÖLGEYE YÖNLENDİRİLDİ

Polisin açıklamasında, hava yoluyla yola çıkacaklar da, Las Vegas havalimanına yönelik bazı uçuşların başka havalimanlarına yönlendirildiği, bu nedenle havalimanına gitmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri de istendi.

Bir hastane sözcüsü, hastaneye kaldırılanlardan en az 14'ünün durumunun kritik olduğunu açıkladı. Sözcü, yaralıların hepsinde kurşun yarası olduğunu söyledi.

Saldırı nedeniyle büyük panik yaşandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, kentten ayrılmak isteyenler nedeniyle trafik oluştuğu görülüyor.