ABD'nin New York kentinde 11 Eylül saldırısının meydana geldiği yere yakın bir noktada bir araç,  bisiklet yoluna daldı. Olayda 8 kişinin öldüğü 15 kişinin de yaralandığı belirtildi. ABD basınında saldırganın Özbek asıllı 29 yaşındaki Sayfullo Habibullaevic Saipov olduğu iddia edildi. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, saldırının terör eylemi olduğunu belirtti. ABD Başkanı Donald Trump saldırıyla ilgili 'DEAŞ'ı, Orta Doğu'da ya da başka bir yerde yenilgiye uğratmamızdan sonra, ülkemize girmesine ya da geri dönmesine izin vermemeliyiz. YETER!' dedi. 

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

De Blasio, saldırının terör eylemi olduğunu belirtirken olayda 8 kişinin hayatını kaybetti,15 kişi yaralandı. Belediye Başkanı De Blasio, 6 kişinin olay yerinde, iki kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirtti. ABD basınında saldırganın Özbek asıllı 29 yaşındaki Sayfullo Habibullaevic Saipov olduğu iddia edildi. Saldırgan yaralı olarak gözaltına alındı.

'YALNIZ KURT'

New York Valisi Andrew Cuomo ise saldırganı "yalnız kurt" olarak tanımladı ve tek başına hareket ettiğini söyledi.

TRUMP 'YETER!' DEDİ

ABD Başkanı Donald Trump saldırıyla ilgili attığı twitte, "New York saldırısı, yine hasta ve dengesiz birinin saldırısına benziyor. Yetkililer soruşturmaya devam ediyor. ABD'DE OLMAZ!" dedi.  Trump, Twitter'dan paylaştığı diğer mesajda ise, "DEAŞ'ı, Orta Doğu'da ya da başka bir yerde yenilgiye uğratmamızdan sonra, ülkemize girmesine ya da geri dönmesine izin vermemeliyiz. YETER!" dedi. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Trump attığı tweette, "Tanrı ve ülkeniz sizinle" dedi.

NEW YORK EMNİYET MÜDÜRÜ, DEVAM EDEN BİR TEHLİKE OLMADIĞINI BELİRTTİ

New York Polis Departmanı Şefi James O'Neill ise saldırganın kiralık bir kamyoneti bisiklet yolunda insanların üzerine sürdükten sonra bir okul aracına çarparak durduğunu söyledi

O'Neil, elinde iki sahte silahla kamyonetten çıkan saldırganın polis tarafından karnından vurularak gözaltına alındığını ifade etti. (Ajanslar)