Son dakika haberine göre; Kuzey Kore'nin bu sabah saatlerinde Japonya'nın kuzeyini hedef alan füze hamlesine ilişkin Rusya ve Çin'den açıklama geldi. Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Kuzey Kore'nin balistik füze denemeleri sırasında Rusya'ya tehdit oluşturması halinde füzelerin Rusya'nın Uzak Doğu'daki füze savunma sistemleri tarafından vurulacağını bildirdi.

"FÜZE SAVUNMA SİSTEMLERİ DEVREYE GİRER"

Klintseviç Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Rusya için bir tehdit yok, fakat bizim topraklarımız için tehdit oluşması halinde füze savunma sistemleri devreye girer" dedi.

"FÜZEYİ KENDİ  HAVA SAHAMIZDA KESİNLİKLE VURURUZ"

Senatör, Japonya'nın kendi hava sahasındaki Kuzey Kore'ye ait füzeyi yok etmemesinin Tokyo'nun bu yükseklikteki füzeyi imha etmek için gerekli teknik imkanlara sahip olmamasından kaynaklandığını belirterek, "Fakat biz bunu yapabiliriz ve füzeyi kendi hava sahamızda kesinlikle vururuz" dedi. 

'BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA'

Çin Dışişleri Bakanı'nın yaptığı açıklamaya göre "Kuzey Kore'nin gerginliklerinin bardağı taşıran son noktaya ulaştığını" söyledi.