Milliyet'in haberine göre; Suudi Arabistan dahil sekizden fazla ülkenin Katar'a yönelik ambargosu devam ediyor. Kara, hava ve denizden giriş çıkışların kapatıldığı Doha yönetimi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in ablukasını denizden kırarak bir gemisini Umman'ın Sahar Limanı'na gönderdi. Suudi arabistan'ın başını çektiği komşuları tarafından diplomatik ablukaya alınan Katar için Türkiye, İran ve Rusya'nın ardından Fransa da seferber oldu. Genel seçimlerden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, taraflara tansiyonu düşürme çağrısı yaptı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Katarlı mevkidaşıyla bugün bir araya geliyor.

GEMİ ABLUKAYI KIRDI

Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından kara, hava ve deniz sınırları kapatılan Katar, ablukayı gemilerini Umman'daki Sahar Limanı'na göndererek aştı. İlk geminin ardından iki geminin daha limana doğru yola çıktığı bildiriliyor.

Katar liman yetkilileri, Basra Körfezi ülkelerini bypass eden hamlenin videosunu paylaştı. Doha'daki Hamad Limanı'ndan hareket eden bir kargo gemisi, Sahar Limanı'na ulaştı.

Söz konusu gemiler daha sonra Umman kıyılarındaki Salalah Limanı'na gidecek. İran yarı resmi haber ajansı IRNA, iki donanma gemisinin de yakında Umman'a ulaşacağını bildiriyor.

EVLİ KATARLILAR SINIR DIŞI EDİLMEYECEK

Tecritte önemli rol oynayan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ise, kendi vatandaşlarıyla evli Katarlıları sınırdışı etmeyecek. Haberi, Abu Dabi merkezli The National gazetesi bildiriyor. Ancak Reuters, henüz bu bilgiyi doğrulayamadığını aktarıyor.

BAE, krizin patlamasıyla Katar vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri için iki hafta süre vermişti.