Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Katar'a tanınan sürenin sona ermesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, diğer ülkeler tarafından uygulanan ablukanın 'açık bir saldırganlık ve hakaret' olduğunu ifade etti.  Bugün bir ayını dolduran Katar krizinde Doha yönetimi en net şekilde restini çekti. İngiltere'nin başkenti Londra'da konuşan Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el Sani, Körfez ülkeleri ve Mısır'ın 13 maddelik talep listesine ağır yanıt verdi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE ve Mısır, diplomatik kriz yaşadıkları Katar'ın 13 maddelik talepler listesine verdiği cevabı aldığını duyurdu.

Yapılan ortak açıklamada, Katar'ın cevabının belirlenen ek süre içerisinde 4 ülkeye ulaştırıldığı belirtildi.

Katar'ın cevabını iletmesinin ardından Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın dışişleri bakanları atılacak yeni adımları tartışmak üzere Kahire'deki El Tahrir Sarayı'nda bir araya geldi. 

KATAR DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Reuters'in haberine göre Londra'da konuşan Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman el Sani, Suudi Arabistan'ın başını çektiği ülkelerin 13 maddelik talep listesinin "aşağılayıcı ve saldırgan" olduğunu söyledi. Al Thani ise krizin abluka yoluyla değil diyalog yoluyla çözülebileceğini belirtti.

İran ile beraber yaşamak zorunda olduklarını belirten Al Thani, sağlıklı ve yapıcı bir ilişkiye ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Arap ülkelerinin kendilerine yönelik atacağı adımlarda uluslararası hukuka saygı duyulması gerektiğini söyleyen Katar Dışişleri Bakanı, Katar'a yönelik ablukanın Suudi Arabistan ve BAE tarafından yönetildiğini öne sürdü.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, Katar'ı terörizme destek olmakla suçlamış ve geçtiğimiz ay diplomatik ilişkileri kestiklerini açıklamıştı.