ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı bugün cuma namazı sonrasında  Kudüs, Batı Şeria, Gazze ve Beytüllahim protesto edildi. İsrail polisi göstericilere sert müdahalede bulunurken gazın yanı sıra gerçek mermilerinde kullanıldığı bölgeden gelen bilgiler arasında. Güvenlik güçlerinin müdahalesinde birçok kişi yaralanırken çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 

SİLAHLI YAHUDİLER YOL KAPATTI

Öte yandan, bir grup silahlı Yahudi yerleşimcilerin Nablus'un güneyindeki ana yolu kapattığı öğrenildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler cuma namazı sonrası Havvara-Beyta kavşağını kapattı.

ENDONEZYA'DA 'KUDÜS' PROTESTOSU! 

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da bulunan ABD Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösterilerde ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararı protesto edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaya yönelik kararı Endonezya’nın başkenti Jakarta’da bulunan ABD Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösterilerde protesto edildi. Ellerinde Trump karşıtı pankartlar taşıyan göstericiler sloganlar atarak caddelerde lastik yaktı. Trump’ın geçtiğimiz günlerde Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ABD elçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e götüreceğini açıklamasından sonra bütün dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. (Ajanslar)