Suudi Arabistan dahil 8 ülkenin Katar'a 'terörizme finans' sağladığını öne sürerek başlattıkları ambargoda Katar'a ilk yardım eli İran'dan uzanıyor. İran basını, ilk başta gıda ve su ihtiyacını çözmek için bir kargo uçağının Tahran'dan Katar'a gideceğini duyurdu. 

İRAN BASINI DUYURDU

İran yerel medyası, Tahran yönetiminin yiyecek taşıyan ilk kargo uçağını Katar'a göndermeye hazırlandığını duyurdu.

Doha yönetiminin, Türkiye ve İran'la gıda temini için görüşmeler yaptığı dün açıklanmıştı. İki milyondan fazla insanın yaşadığı 11 bin kilometrekarelik küçük Basra Körfezi ülkesi, yiyecek ve su talep ediyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) de Katar'a gıda göndermeye hazır olduğunu ve Doha yönetimiyle görüşmeyi beklediğini aktarılmıştı.

TÜRKİYE'NİN KATAR'DAKİ ÜS'TE 94 ASKERİ BULUNUYOR  

Türkiye, Katar'a asker gönderecek tezkereyi dün Meclis'te kabul etmişti. Halihazırda, başkent Doha'daki Er Rayyan Üssü’nde 94 Türk askeri bulunuyor.

ZARİF: BÖLGEDE ENDİŞE VERİCİ GELİŞMELER YAŞANIYOR

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarifi, krizi görüşmek üzere dün Ankara'daydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Zarifi, "Bölgede bizim için endişe verici gelişmeler yaşanıyor. Bu olaylarla ilgili Türkiye ile yakın görüş alışverişinde bulunmamıza ihtiyaç var" dedi.