ABD Başkanı Donald Trump'ın tepki çeken kararı sonrası Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan arama motoru Google, dün İstanbul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı'nda Filistin'in başkentinin Doğu Kudüs olarak ilan edilmesinden sonra harekete geçti. Google, Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımladı. 6 Aralık'ta ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin ardından olağanüstü gündemle İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesinin sonuç bildirisinde, "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletini tanıdığımızı ilan ediyoruz. Dünyayı Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti’nin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DOĞU KUDÜS ÇAĞRISI! 

İstanbul'da düzenlenen zirveye 16'sı lider düzeyinde 48 ülkeden temsilciler katıldı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail bir işgal devletidir. Aynı zamanda bir terör devletidir" sözleriyle İsrail'i eleştirirken, "Harem-i Şerif ebediyete dek Müslümanlara ait olacaktır" ifadelerini kullandı. Erdoğan, uluslararası toplumu başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımaya çağırdı.

GOOgLE HAREKETE GEÇTİ

Bu gelişmelere Google da kayıtsız kalmadı ve Doğu Kudüs'ü Filistin'in Başkenti olarak tanıdı. Google, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklamasının ardından "İsrail'in başkenti" aramalarında "Kudüs" sonucu vermişti. (Habertürk)