Filipinler'de IŞİD karşıtı operasyonları takip eden bir gazeteci boynundan vuruldu. Avustralyalı Adam Harvey boynundaki kurşunu gösteren X-ray görüntüsü ile şaşırttı. Kurşun hala boynunda ve sağlık durumu gayet iyi. Marawi kentindeki çatışmalar ise sürüyor. Kentte sokaklarda bine yakın ceset olduğu belirtiliyor. 3 haftadır kuşatma altında olan Marawi'de durum belirsiz. Filipinler'in Marawi kentinde terör örgütü IŞİD'e bağlı Maute grubuna karşı çatışmalar devam ediyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre askeri güçlerle terörö arasındaki çatışmaların yaşandığı alanda yüzlerce ceset var. Zia Alonto Adiong isimli Filipinli politikacı çevrede kurtarma ve yardım çalışmalarına katılanların 500 ila 1000 arasında ceset gördüklerini söylüyor.

Yaklaşık 3 haftadır düren çatışmalarda Filipin ordusu 206'sı IŞİD'li, 58'i asker ve 26'sı sivil olmak üzere 290 kişinin öldüğünü açıklamıştı. Ancak Filipinli politikacının ifadesine göre durum çok daha ciddi. 

GAZETECİ ADAM HARVEY FİLİPİNERDE VURULDU 

Avustralya haber kanalı ABC'nin muhabiri Adam Harvey Filipinlerdeki çatışmaları takip ederken boynunda vuruldu. Harvey'nin sağlık durumu şu an için iyi. Ancak kurşan hala boynunda duruyor. Gazeteci Twitter adresinden "Herkese teşekkürler. İyiyim. Kurşun hala boyunumda. Ama önemli olan her şeyi kaçırıyoırum" yazarak durumunun iyi olduğunu söyledi. 

ABD ÖZEL KUVVETLERİ BÖLGEDE 

Filipinler'in Marawi bölgesinde terör örgütü IŞİD'e karşı süren çatışmalara ABD özel kuvvetlerinden destek  geldi. Filipinler hükümeti özel kuvvetler ekibinin kuşatma altında bulunan Marawi'de olduklarını açıkladı. Ancak ABD askerleri IŞİD'e karşı savaşmak için değil, sadece Filipin askerlerine destek olmak amacıyla bölgede bulunuyor. General Restituto Padilla ABD özel kuvvetleri personelinin operasyonda bilgi paylaşımı için burada olduklarını, destekleyici  bir rol üstleneceklerini söyledi.  General tam olarak kaç kişinin geldiğini bilmediğini ancak ABD personelinin çatışmalara katılmasına izin verilmediğini, sadece kendilerini kormak için yanlarında silah olacağını açıkladı. 

Maute örgütüyle güvenlik güçleri arasında süren çatışmalarda 70 Filipin polisi örgüt üyeleriyle çatışırken esir düşmüştü. Mermileri bittiği için örgütün eline düşen polsilerden beşi kurtarıldı. Kalan 65 polise ne olduğu ise bilinmiyor.

Çatışmalarda yaralanan polisler için bir tören düzenlendi. Devlet Başkanı Rodrigo Duterte polislere madalya taktı. Polislerden biri açıklama yaparken gözyaşlarına hakim olamadı.

BİNE YAKIN SİVİL MAHSUR KALDI

Filipinler'in Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentini kuşatan IŞİD'e bağlı Maute terör örgütüne karşı 23 mayıstan bu yana operasyonlar devam ediyor. Kentte bine yakın sivilin mahsur kaldığı belirtiliyor. 

Kaynak: Milliyet