Wall Street Journal'ın ardından Mısır'da Sisi yanlısı gazeteye konuşan  FETÖ lideri Fetullah Gülen  '15 Temmuz’da darbe teşebbüsünün kimin tarafından yapıldığını düşünüyorsunuz?'  sorusuna skandal bir cevap vererek ulusalcı laik bir kesimin bunu yapmış olabileceğini söyledi. Wall Street'e verdiği röportaj büyük tepki çeken FETÖ lideri Gülen bu kez de Mısır’da yayınlanan El-Yevm 7 gazetesine konuştu. 

SKANDAL CEVAP

Mısır'da darbeyle yönetime gelen Cumhurbaşkanı Sisi yanlısı El-Yevm 7 gazetesine konuşan Gülen, “15 Temmuz’da darbe teşebbüsünün kimin tarafından yapıldığını düşünüyorsunuz?” şeklindeki soru üzerine ulusalcı laik bir kesimin bunu yapmış olabileceğini söyledi. Gülen, ABD Devlet Başkanı Trump’ın kendisini Türkiye’ye iade etmesi durumunda kaçmaya teşebbüs etmeyeceğini ve Türkiye’ye gideceğini öne sürdü. 

Röportajı yapan Hashem Al Fakhrani, terör örgütü liderine Türkiye aleyhinde sorular yöneltip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası mahkemelerde yargılanmasının mümkün olup olmadığını da sordu. Fetullah Gülen, bunun zor olduğunu ve Türkiye’de bazı muhalefet liderlerinin de Erdoğan’ı desteklediğini söyledi.  (Hürriyet)