Son dakika haberine göre terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebubekir El Bağdadi öldürüldü. DEAŞ bu haberi doğrularken teröristler Bağdadi'nin ölümünü ve 'yeni halifenin' ismini duyurdukları kısa bir açıklama yaptı. Rusya tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürülen Bağdadi'nin ardından DEAŞ'ın yeni lideri kim oldu, ismi ne sorusu merak ediliyor. Irak medyası Bağdadi'nin yerine gelen 'yeni halife'nin kim olduğunu açıklarken DEAŞ militanlarının yeni liderinin Ebu Ala Al-Afri lakabını alan Abdurrahman Mustafa al-Şeyhlar olduğunu duyurdu. Peki DEAŞ'in yeni lideri olan Abdurrahman Mustafa al-Şeyhlar kimdir? Bağdadi'nin yerine gelen 'yeni halife' Abdurrahman Mustafa al-Şeyhlar'ın hayatı...

BAĞDADİ ÖLDÜRÜLDÜ

Irak'ta yayın yapan Al Sumaria TV, terör örgütü militanlarının liderlerinin ölümünü doğruladığını bildiriyor. Televizyon haberini, Musul'dan ismini açıklamadığı bir kaynağa dayandırdı. Haberde, teröristler militanları Bağdadi'nin ölümünü ve 'yeni halifenin' ismini duyurdukları kısa bir açıklama yaptı.

DEAŞ'IN YENİ LİDERİ KİM OLDU? BAĞDADİ'NİN YERİNE GELEN 'YENİ HALİFE'

Irak medyası, benzeri görülmemiş vahşet sergileyen DEAŞ militanlarının yeni liderinin Ebu Ala Al-Afri lakabını alan Abdurrahman Mustafa al-Şeyhlar olduğunu duyurdu.

DEAŞ'IN YENİ LİDERİ ABU ALA AL AFRİ KİMDİR? (ABDURRAHMAN MUSTAFA AL-ŞEYHLAR)

Telafer doğumlu Afri, fizik öğretmenliği ve ilahiyat eğitimini almasına rağmen dolmuş şoförlüğü yaparak para kazanıyordu. 1990'lı yıllarda, Telafer'in ilk tekfirci ve cihat ideolojisinin öğreticisi oldu. Afri'nin çoğu zaman gizli bazen de açık şekilde Büyük Pazar Camisi'nde vaaz verdiği ifade ediliyor.

ABD işgal ordusunun baskıları yüzünden 2004'te memleketinden kaçan Afri, El-Kaide'ye katıldı. Uluslararası terör örgütünün Irak'taki danışma kurulunun başkanı olan Afri, selefi gibi Amerikalılar tarafından göz altına alınmıştı ancak belli bir süre sonra serbest bırakılmıştı.