Körfezde yaşanan Katar krizine yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  özel uçak "TUR" ile saat 13.40'ta Suudi Arabistan'a geldi. Erdoğan'ı, Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı Kraliyet Terminali'nde Suudi yetkililer karşıladı. İstanbul'da hareket etmeden önce Katar krizine yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bu krizi çözebileceklerin başında Kral Selman geliyor. Aziz kardeşim Selman'la bir araya geleceğim. Suudi Arabistan'daki temaslarımın ardından bugün Kuveyt'e geçeceğiz. Kuveyt bölgede önemli rol oynuyor. Arabuluculuk rolü üstlenerek çok önemli katkı sunuyor.' ifadelerini kullanmıştı.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KRAL'LA GÖRÜŞTÜ

Kral Bin Abdülaziz, Cidde kentindeki Selam Sarayı'nda öğle yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra basına kapalı gerçekleşen ve Türk yetkililerin de hazır bulunduğu heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. 

AKAR VE FİDAN'DA EŞLİK EDİYOR

Körfez turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik ediyor.