Genel Sekreter Yardımcısı Farhan Haq tarafından BM adına yapılan açıklamada, “Genel Sekreter Guterres, işgal altındaki Filistin topraklarındaki şiddetin tırmandığına dikkat çekerek, Gazze'deki protesto gösterilerinde öldürülen ve yaralanan Filistinlilerin sayısının aşırı derecede artmasından dolayı büyük üzüntü duymuştur” denildi. 

Farhan Haq şunları kaydetti: 

“İsrail güvenlik güçleri, eylemcilere karşı güç kullanımının dozunu düşürmek durumundadır. Ayrıca Hamas ve gösterilerin liderlerinin tüm şiddet eylemlerini ve provokasyonlarını engelleme sorumluluğu var. İsrail ordusu, çit boyunca toplanan protestoculara canlı mühimmat ve göz yaşartıcı gazla ateş ettiği haberlerini alıyoruz. İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında 50'den fazla ölüm olayı ve 2 binden fazla insanın yaralandığı haberini alıyoruz. Hamas liderliğindeki gösterilerin 30 Mart'ta sınır çiti boyunca başlamasından bu yana Filistin tarafından verilen en fazla sayıda zayiattır. Filistin halkının devredilemez haklarının kullanılmasına dair BM Komitesi, İsrail'in Kudüs şehrinin tümünün başkent olduğu iddiasını kabul etmiyor. Komite, Kudüs'ün statüsünün tüm tarafların siyasi ve dini kaygılarını dikkate alan müzakerelerle çözülmesi gerektiğini düşünmektedir. Gelecek günlerde beklenen gerilimlerin daha da yükselmesiyle, herkesin tüm sivillere ve özellikle çocukların zarar görmemesine dikkat etmek de dahil olmak üzere, daha fazla yaşam kaybından kaçınmak için azami gayret göstermesi zorunludur.” 
Haq, açıklamasına şöyle devam etti; 

“Devam eden şiddet, politik bir çözüme duyulan acil ihtiyaçların altını çizmektedir. Genel Sekreterimiz, Filistin ve İsrail'in barış içinde yan yana, her biri Kudüs'teki başkenti olan iki devletli çözümün uygulanabilir bir alternatifi olmadığını yinelemektedir. BM İsrail'i, Gazze Şeridi'nde Filistinli göstericilere karşı orantısız güç kullanımını hemen sona erdirmeye çağırmaktadır Yaralılar için tıbbi tedaviye hızlı ve engelsiz erişim sağlanmalıdır.”