Son dakika haberine göre; Kuzey Irak basınında geçen haberlere göre Irak Bölgesel Kürt Yönetimi başkanı Mesut Barzani, "Referandumun ertelenmesi önerilerini reddettik. Bize referandumu ertelememiz için herhangi bir alternatif sunulmadı. Referandum planlandığı gibi yapılacak. Yalnızca Kürdistan halkı referanduma meşruluk kazandıracak, onun dışardakiler değil. O yüzden hiç kimsenin sözünü dinlemeyin, referanduma gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

DÜN, 'REFERANDUMU ERTELEMEYİ DÜŞÜNEBİLİRİZ' DEMİŞTİ

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Kuzey Irak'an Duhok kentinde ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve Birleşmiş Milletlerin Irak'taki temsilileri ile bir araya gelerek referandum gündemli bir görüşme yaptı.  Bölgedeki Kürt internet sitelerinde yer alan habere göre devam eden görüşmelerle ilgili açıklama yapılmadı.

Duhok’un Zaho İlçesi'nde bugün düzenlenen bağımsızlık referandumuna destek etkinliğine katılan Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Duhok’ta bugün koalisyon heyetiyle yaptığı görüşmeye değinen Barzani, "Daha iyi bir alternatif karışılığında referandumu ertelemeyi düşünebiliriz. Daha iyi bir alternatif olmazsa, 25 Eylül’de sandığa gidip oy kullanacağız. Referandumun ertelenmesi için öneride bulundular. Kürdistan halkının haklarının yanında olduklarını ancak zamanın doğru olmadığını söylediler. Biz de kendilerine sadece daha iyi bir alternatif sunulması halinde referandumu ertelemeyi düşünebileceğimizi söyledik" diye konuştu.