İddiaya göre, Almanya’nın Köln şehrinde taksi şoförlüğü yapan 44 yaşındaki Celal Kaya, pazar sabaha karşı aracına aldığı 3 Alman müşterisinin sözlü ve fiziki saldırısına uğradı. Polise başvuran Kaya, üç gün iş göremez raporu aldığını, bunun iki hafta daha uzatılacağını söyledi. 

'TAKSİYE BİNDİLER ALKOLLÜYDÜLER'

20 yıldır taksi şoförlüğü yapan Kaya, “Önce sözlü saldırıya, daha sonrasında fiziki saldırıya uğradım. Taksiye bindiler alkollüydüler. Türk olduğumu anlayamadılar. Radyo sesini diskotek sesi gibi yüksek açmamı istediler. Bunun mümkün olamayacağını, yasak olduğunu kibar bir dille söyledim. Bana zaten yabancısın. Sen kendi müziğini dinleyeceksin biz Alman müziği dinleyeceğiz dedi. Bu sözlü saldırı daha sonra ırkçı saldırıya dönüştü” şeklinde konuştu. 

Kaya, kendisine saldıran kişinin ırkçı hakaretlerde bulunduğunu söyleyerek, “Burada yabancısınız, yabancılar dışarı, hamam böcekleri ve ağıza alınmayacak bir çok küfür ettiler” dedi. Bu durum üzerine arabayı durdurduğunu ve sözlü saldırıda bulunan kişilerin arabasından inmelerini istediğini ifade eden Kaya, ’’Sen yabancısın ben Almanım beni arabadan atamazsın dediler olay bu şekilde gelişti” dedi. 

Arabayı durdurduktan sonra saldırganın şoför mahallinin kapısını açıp kendisine direksiyon başındayken yumruklar ve tekmelerle saldırdığını söyleyen Kaya, “Direksiyon başındayım kendimi savunamıyorum. Ellerimle kafamı koruyup, kendimi dışarı attım ve kendimi koruma amaçlı kendimi savundum’’ ifadelerini kullandı. 

Polise haber verdiğini belirten Celal Kaya, polisin hakkaniyetli davrandığını ifade etti. Hastaneden üç gün iş göremez raporu aldığını, bunun iki hafta daha uzatılacağını belirten Kaya, “Bir sürü negatif gelişmelere rağmen Almanya’nın hukuk devleti olduğuna inanıyorum. Hakkımı yetkili mercilerde arayacağım” şeklinde konuştu.