Alman polisi, iki gün içinde bir banka şubesi ile iki oyun salonunu soyan Burhan B.’yi (35) yakalamak için seferber oldu. Her üç olayda da polisin elinden kaçmayı başaran Burhan B.’yi görenlerin, zanlıyla konuşmadan ve otomobile yaklaşmadan hemen polise haber vermeleri uyarısında bulunuldu. İlk olarak 12 Eylül Salı günü, saat 09.35 sularında Glauburg kasabasında, Glauberger Caddesi’ndeki banka şubesi maskeli ve elinde ne olduğu belirlenemeyen cisim bulunan bir kişi tarafından soyuldu. Kasada az miktardaki parayı alan soyguncu, bir sokak ileride park edilmiş, açık renk otomobille kaçtı.

AYNI YÖNTEMLE SOYDU

Aynı gün, saat 14.10 sularında bu kez Gedern kentinde, Eski İstasyon yakınındaki bir oyun salonu aynı yöntemle soyuldu. Ancak bu kez görgü tanıkları, soyguncunun kaçtığı otomobilin plakasını aldılar. 13 Eylül Çarşamba günü de saat 14.40 sularında Florstadt kentinde, Basalt Caddesi’ndeki başka bir oyun salonu soyuldu.

Polis yaptığı incelemede Hessen Eyaleti’ndeki her üç soygunun Büdingen kentinde yaşayan Burhan B. tarafından gerçekleştirildiğini tespit etti. Polisin açıklamasına göre, Burhan B. soygunları bir yakınına ait FB-NK 217 plakalı, beyaz renkli, otomobille gerçekleştirdi.

'YAKLAŞMAYIN, KONUŞMAYIN'

Polisin her yerde aradığı Burhan B. 1.85 cm. boyunda, atletik yapılı ve kel. Zanlının üzerinde ilk iki soygunda kapüşonlu, son soygunda ise koyu gri, kot bir kıyafet vardı. Burhan B.’nin tehlikeli olduğunu bildiren Alman polisi, zanlıyı veya kullandığı otomobili görenlerin, zanlıyla konuşmadan ve otomobile yaklaşmadan hemen polise haber vermeleri uyarısında bulundu.