Son dakika haberine göre; Almanya'nın Türkiye'ye yönelik skandal bir karar alarak Leopard tank modernizasyonunu durduğu iddia edildi. Alman basını, kamuoyunun tepkileri ve muhalafetin eleştirileri üzerine Başbakan Angela Merkel ile Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye yönelik skandal bir karar alarak Leopard tank modernizasyonunu durdurduğunu iddia etti. Sputink'in Der Spiegel dergisinin haber sitesinden aktardığı habere göre; CDU lideri Merkel ile SPD'li Gabriel, konunun akıbetiyle ilgili nihai kararın, CDU ile SPD'nin kuracağı yeni 'büyük koalisyon' hükümetine kalması konusunda uzlaştı.

ALMANYA TEPKİYLE KARŞILAMIŞTI

Türkiye'nin terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'e başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda Alman üretimi Leopard 2 tanklarının kullanıldığına dair görüntüler Alman kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. 

GABRİEL TAAHÜTTE BULUNMUŞTU

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, iki hafta önce Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede Türkiye'deki Leopard tanklarının modernizasyonu ve iki ülkenin birlikte savaş uçakları için mühimmat üretme planlarına yönelik taahhütte bulunmuştu.