Son dakika haberine göre; ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ziyareti öncesinde bir açıklama yaparak Afrin harekatına yönelik 'Türkiye'nin güvenlik endişelerinin farkındayız. Kuzey Suriye'deki gelişmelerden endişeliyiz.' dedi.  Kuveyt'teki Irak'ın yeniden inşası ve DEAŞ'la mücadele koalisyonu toplantısında açıklamalarda bulundu. 

200 MİLYAR DOLAR EK BÜTÇE

Suriye'deki büyük operasyonların bitmiş olmasının DEAŞ'ı tamamen mağlup etmek anlamına gelmediğini belirten Tillerson, Suriye'deki kurtarılmış bölgeler için 200 milyon dolar ek bütçe ayrıldığını söyledi.

PERŞEMBE GÜNÜ ANKARA'YA GELİYOR

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson perşembe günü Ankara'ya gelecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek olan Tillerson'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

ANA GÜNDEM MADDESİ ZEYTİN DALI HAREKATI VE MENBİÇ 

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Ankara temaslarında ana gündem maddesi Zeytin Dalı Harekatı ve Mebniç olacak. ABD, harekatın Menbiç'e uzanmamasını istiyor. Türkiye ise YPG'yi Menbiç'ten temizlemekte kararlı.  Görüşmelerde, bu konudaki görüş ayrılığının önüne geçmek için formüllerin konuşulacağı belirtiliyor. Tillerson'a, YPG'ye verilen silahlar konusundaki rahatsızlık da iletilecek. (Ajanslar)