Suriye'de terör örgütü DEAŞ'e yönelik mücadele kapsamında ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD kontrolündeki 2 hava üssü ve 8 askeri noktayı gösteren harita dünya kamuoyuna servis edildi. Olayın ardından Merkez Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Albay Joe Scrocca, 'Özellikle asker sayıları ve yerleri konusunda bilgi vermek, bizim ve müttefiklerimizin hayatlarını tehlikeye düşürecek şekilde düşmana hassas taktikler için imkân sunabilir. Bu tür bilgileri yayınlanmak profesyonellik anlamında da sorumsuzluk olur' dedi. 

'SORUMSUZLUK OLUR'

Gazete Habertürk'ün haberine göre Merkez Kuvvetler Komutanlğı Sözcüsü Albay Joe Scrocca, “Özellikle asker sayıları ve yerleri konusunda bilgi vermek, bizim ve müttefiklerimizin hayatlarını tehlikeye düşürecek şekilde düşmana hassas taktikler için imkân sunabilir. Bu tür bilgileri yayınlanamak profesyonellik anlamında da sorumsuzluk olur, dolayısıyla bu bilgilerin detaylı şekilde yayınlanmamasını rica ediyoruz” dedi.

'İNGİLİZCE VE TÜRKÇE YAYINLANDI'

Haberde, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın bu talebi aktarılırken, detaylı haritanın İngilizce ve Türkçe olarak çok önceden zaten yayınlanmış olduğuna dikkat çekildi. Söz konusu haritaya sosyal medya dahil olmak üzere pek çok internet sitesinden ulaşılabildiği bilgisi de ABD basınında yer alan haberde veriliyor.

ESAD’LA ANLAŞMA İDDİASI

Bu arada, PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’nin, Suriye’nin kuzeyinde yer alan Rimelan’daki petrol kuyularından çıkarılan petrolün Humus ve Banyas’a aktarılması konusunda Beşar Esad yönetimiyle anlaştığı ileri sürüldü.