ABD'den son dakika Münbiç açıklaması geldi. ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel yaptığı açıklamada Münbiç'ten  ayrılmayı düşünmediklerini belirtti. ABD, Fırat Nehri'nin batısındaki şehirde terör örgütü PKK/PYD'li  teröristlerle işbirliği yapıyor ve silah veriyor. Türkiye sınırına yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Münbiç'e teröristler  2016 yazında yerleşti. ABD, Türkiye'nin tüm çağrısına rağmen PYD'ye TIR'larla silah yardımlarında bulundu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, cumartesi yaptığı açıklamada "Bir terör örgütüyle ABD'nin bağını koparması gerekiyor. Ve onlara da tamamen silahı bıraktırması gerekiyor. Kendi verdikleri silahları geri alması gerekiyor. Münbiç'ten (Menbiç) derhal çekilmeleri gerekiyor" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin'den sonra Menbiç'i bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız, kimse bundan rahatsız olmasın. Sonra Irak sınırına kadar hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuşmuştu. (Hürriyet)