Zaman akıyor, mevsimler geçiyor, trendler değişiyor. Dünyanın ünlü modacılarının sonbahar-kış sezonu koleksiyonlarını sizler için inceledik ve saç-makyaj tasarımcısı Ömer Durak ile birlikte yeni sezon saç-makyaj trendlerini ele aldık.

Valentino’nun Benzersiz Çizgisel Dokunuşları

2014-2015 sonbahar-kış sezonunda geometrik desenler, keskin çizgiler ve iç içe geçmiş şekiller kullanan Valentino Garavani koleksiyonunda, işlemeli dekolteler, hareketli etekler ve cesur kadınlar için dunya-modasindan-ilham-alan-gelinlertransparan kumaşlar göze çarpıyor. Asil, güçlü ve sofistike görünümlü Valentino kadınlarından biri olmak isterseniz keskin geometrik öğeleri kıyafetinizde ve aksesuarlarınızda sezon boyunca çekinmeden kullanabilirsiniz.

Ömer Durak: Koleksiyonda alelade toplanılmış gibi gözüken at kuyrukları, klasik örgü anlayışından farklı şekillendirilmiş örgüler ve pürüzsüz çekilmiş fönler ile karşılaşıyoruz. Makyajda gözlerde donuk bakışlar yaratmak, buz tonları, gri ile beraber kullanılmış mavi, yeşil ve sarı kullanmak çok moda. Dudaklarda ise tene uygun olarak seçim yapılan şeftali tonları ve geçen sezondan beri popüler olan, kullanımı kolay ve şık nude rujlar ön plana çıkıyor.

Modanın Asi yüzü Marc Jacobs

Modaseverleri şaşırtmayı kendine ilke edinen Marc Jacobs sonbahar-kış sezonu defilesinde 1960’lardan esinlenmiş. Modern çizgileri geçmişten günümüze kalan etek boyları, dekolteler ve saç bantları ile birleştiren Jacobs, yeni sezonun bizlere neler getireceğinin de tüyosunu veriyor. Natural renkler kullanarak oluşturduğu koleksiyonunda derin v yakalar, Mary Jane ayakkabılar, pastel tonlu ekoseler ve iddialı asimetrik kesimler göz dolduruyor.

Ömer Durak: Defiledeki yeni sezon makyaj uygulamalarında metalik şeftali, buz mavisi, buz yeşili gibi donuk renkler görüyoruz. Saçlarda 90’ların da bir döneminde çok moda olan keskin küt kesimler fark ediliyor. Kısa saç, makyajın çok ön planda olabileceği bir model. Zaman zaman gözleri eyeliner ile ön planda tutarak, zaman zaman da neon renkler kullanılmış dudaklar ile saç kesimi rahatlıkla öne çıkarılabilir. Aksesuarlara gelecek olursak saç bantları yeni sezonda hem gündelik hayatta hem de gelinlerde sık kullanılan pratik bir detay olarak karşımıza çıkacak.

Bir Lübnan dokunuşu Zuhair Murad

O özel günde moda çekimlerinden çıkmış gibi görünen bir gelin olmayı kim istemez? Yerlere kadar uzanan duvaklar ve ihtişamlı gelinlikler. Lübnanlı ünlü tasarımcı Zuhair Murad yeni sezonda görkemli bir gelin olmak isteyenlere koleksiyonunun kapılarını açıyor. Yeni sezonda duvaklarda ve gelinliklerde dantel detayların bolca kullanıldığını görüyoruz. Kabarık, şatafatlı ve güçlü gelinliklerde işli straplezler ve derin dekolteler fark yaratıyor.

Ömer Durak: Zuhair Murad yeni sezon çekimlerinde kahverengi-bronz göz makyajı uygulamaları, açık kahverengi ve bej tonlarında ruj ve parlatıcıları tercih etmiş. Altın dokunuşlu saçlar, açık ve doğal dalgalı olarak kullanılmış. Aksesuarda ise metalik taçlar, doğadan gelen dokunuşlar, yaprak formları karşımıza çıkıyor. Yeni sezonda metalik altın aksesuarları hem gündüz hem de gece sıklıkla göreceğiz.

Podyumlardaki dünya modasının yeni sezonda bize yansıması nasıl olacak?

Dünya Modasından İlham Alan GelinlerÖmer Durak: Aslında sonbahar-kış sezonunda moda kendi içinde çok karışık. Bir yandan asi ve agresif saçlar, bir yandan da muntazam, pürüzsüz formlarla karşılaşacağız. Kayısı ve şeftali tonlarında saçlar çok moda. Bu sezon doğal geçişler, enerjik ama soft hareketli saçlar kullanacağız. Kahverengi ise asla demode olmayan bir renk. Fakat kış sezonunda pırıltılı kahveler ile tanışacağız. At kuyruğu ve örgü saçlar gündelik hayatta tercih edildiği gibi gece hayatında ve abiyelerde hatta gelinliklerde de kullanılmaya devam edecek. Yüzünü ön plana çıkartmak isteyenler için agresif küt kesimler çok ama çok moda olacak.

Makyaj trendlerine gelirsek; 60’lı yıllar ve bohem stiller ön plana çıkıyor. Makyajda doğal görünüm her zaman moda. Natural görünümlü pürüzsüz ciltler, siyah göz kalemi ya da yoğun eyeliner bu sezon yine zirvede. Artık gözler biraz daha donuk, biraz daha soyut görünümdeler. Twiggy kirpikler, kalın kaş, bakır-altın bazlı farlar karşımıza sıklıkla çıkacak diğer trendler.

Sade ve Romantik Monique Lhuillier

Dünya Modasından İlham Alan GelinlerLos Angeles’ın adını tüm dünyaya duyurmuş moda evi Monique Lhuillier’in sonbahar-kış sezonunda tasarımlarında son derece sade ve romantik çizgiler hakim. Yerlere kadar uzun duvaklar, pudra ve beyazın her tonu, volanlar, diz altından itibaren genişleyen modeller bizi olduğumuz yerden alıp başka bir dünyaya götürüyor.

Ömer Durak: Koleksiyonda gelinlikler ve aksesuarlar hafif ıslak görünümlü doğal saçlar, dantelli ve taşlı saç bantları, doğal çiçeklerden oluşan saç aksesuarları ile tamamlanmış. Makyajda ise kirpikler üzerinde yoğunlaşılmış, uzun ve ayrık görünmesine özellikle özen gösterilen kirpikler, gelinlerde her zamanki gibi masumiyeti simgeliyor. Doğal makyaj tonları, cilde uygun natural tonlar ve kayısı tonlarında renk verilmiş dudaklar yeni sezonda trend olmaya devam edecek.