Ekonomi alarm veriyor dolar, euro aldı başını gidiyor. Bu ateşi kim söndürecek bilmiyorum ama önlem alınmazsa kriz kapıda. 2001 krizi öncesine benzer bir hava korkutuyor ister istemez. Böyle bir ortamda milli duruş sergilemek döviz kurunun ateşini hep birlikte düşürmek gerekiyor.

Bu bağlamda; Dövizinizi bozdurun Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesini engelleyin diye bir kampanya başlatıldı. Ben ekonomist değilim gazeteci gözüyle yazılanları takip ediyorum ancak bu kampanya dövizin ateşini henüz düşüremedi. Uzmanlarda bu yöntemin bir işe yaramayacağını söylüyor. Anlaşılan vatandaşın döviz bozdurmasıyla bu iş olmayacak birde İsviçre bankalarında hesabı olanlar dövizlerini bozdursa onu denesek olmaz mı acaba? Başta söyledim ben ekonomist değilim gazeteciyim soruyorum cevabını değerli ekonomistlerden bekliyorum.

Doların ateşini düşürmek için devlet büyüklerimiz seferber oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım herkesi Türk Lirasına sahip çıkmaya davet ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan; Geçen gün AVM işletmecilerine seslenerek dükkan kiralarını dolar, euro üzerinden değil TL üzerinden vermelerini istedi. AVM işletmecileri yatırımları dövizle yaptık, gelirlerimizi de dövizle almak zorundayız yoksa batarız diyor. AVM kiracısı ise kur artışı nedeniyle kendiliğinden yükselen kira bedeli yüzünden kepenk kapatmaya hazırlanıyor.

Salı günü TBMM grup konuşmasında MHP lideri Dr. Devlet BAHÇELİ konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kur üzerinde baskı kurularak Türkiye köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Hükümet kaybetsin de ne olursa olsun diyemeyiz biz Türk milliyetçisiyiz milletin safındayız krizlere karşı aynı cephedeyiz dedi. MHP lideri kendisinin ve partisinin adına yakışır bir açıklama yaptı takdir etmek lazım. Diğer muhalefet partilerinin de aynı tavrı takınması döviz kuru artışı karşısında milli bir tavır alınması gerekiyor.

Döviz artışı nedeniyle piyasalar tedirgin bu nedenle herkes elini taşın altına koymalı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan " Yerli para birimiyle borçlanmanın yollarını arayalım" dedi. Türkiye'nin en büyük spor kulüplerinden Galatasaray'dan olumlu bir hamle geldi. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek; Yerli futbolcularla Türk lirası üzerinden mukavele yapacaklarını söyledi. Özbek; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önerisinin kendilerine çok uygun olduğunu belirterek; bunu hemen uygulamaya geçeceğiz ve kulüpler birliğine de bu uygulamayı taşıyacağız dedi.

EKONOMİ İÇİN BİR OHAL ÇIKARILSIN...

15 Temmuz'dan sonra ülke genelinde OHAL ilan edildi halen devam ediyor. Dış güçlerin desteğini arkasına alarak ülkemizi bölmeye çalışan hainlere karşı ilan edilen OHAL'İ sonuna kadar destekliyorum. Arada suçsuz olanlarda kaynıyor diyorlar onu da devlet, hükümet ayırt etsin benim görevim değil gerçekten bu vatanın birliğine, bütünlüğüne kastedeni cezalandırsın, suçsuz olan masum vatandaşa dokunmasın adaletin terazisi doğru çalışsın. Gelelim ekonomik OHAL meselesine evet döviz kurunun ateşi bir türlü düşmüyor. Benzine sürekli zam geliyor dolayısıyla her şeye zam geliyor bu durum karşısında bir ekonomik OHAL kaçınılmaz oldu diye düşünüyorum.

Yalnız bu iş öyle dolarınızı bozdurun kampanyalarıyla olacak iş değil ülkenin değerli ekonomistleri vatanını milletini düşünen siyasetçiler bir araya gelecek ve bu ateşi söndürecek başka çaresi yok. Devlet Bahçelinin dediği gibi Türkiye ekonomisinin gerek duyduğu yapısal reformun milli bir mutabakat sağlanarak derhal hayata geçirilmesi gerekiyor. Bunun için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor Ak Partinin, CHP'nin MHP'nin ekonomi kurmaylarına sesleniyorum. TBMM çatısı altında ekonomik krizle mücadele komisyonu kurulsun. Bu komisyonda tüm siyasi partiler fikirlerini söylesin değerli ekonomistlerin görüşleri alınsın ve döviz kurunun ateşini birlikte söndürün. Vatandaş sizden milli bir tavır bekliyor tek ses olun bu durum büyük bir krize dönüşmeden bertaraf edelim.