Uluslararası Ressam ve Sanatçılar Didim’de…

Aydın ili Didim İlçesi girişinde bulunan Tavşan Burnu Orman Kamp Alanı içinde kurdukları, çadır kent özelliğindeki deniz kıyısındaki bu güzel mekanda başlatılan; Ressam ve Sanat Tarihçi Dr. Şükrü Kara ile ressam eşinin öncülüğündeki çalışmalarını sürdüren; WIA-CAMP 10. Uluslararası Sanat ve Bilim Kampı Resim Çalıştayı, bir hafta sürdü. Farklı ülkelerden, değişik kent ve fakültelerden gelen ressamların ve santçıların bu çalıştayına ilgi ve katılımında oldukça fazla olduğu dikkat çekti. Ressam Günay Aral, Fatma Taşçı, Songül Yıldırım, Aynur Mahmudova ve Serap Gürcan gibi tanınmış ressamların yanı sıra; 10’dan fazla ülkeden gelen ressamlar ve 120 yerli ressam, akademisyen, şair ve sanatçının katıldığı çalıştayın, geleneksel durumda olup, bu yıl 10’uncusu yapıldı.

Azerbaycan, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Yunanistan, Makedonya, Macaristan, Almanya, Hollanda, İran, Rusya gibi ülkelerden gelen sanatçılar; bu tip çalıştayların barış ve kardeşlik duygusunu artırdığına inandıklarını vurguladılar. Türkiye’nin bir turizm cenneti olduğunu ve Türk insanının konukseverliğini ve mutfak kültürünü de beğendiklerini dile getirdiler.

Didim Belediyesi ve Didim Sanat Atölyesi Grubu’nun desteklerinden de memnun olduklarını söyleyen ressam ve sanatçılar, ülkelerine döndüklerinde; gördükleri dayanışma ve destekten söz edeceklerini vurguladılar… Akşamları da birer eğlence ve sanatsal söyleşiye dönüşen bu çalıştayda, yaptıları eserlerin satışından da kendilerine %40 bedel ödenmesinden memnun olduklarını söyleyen ressamlar, Türkiye’nin başka kentlerinde de benzeri tür çalıştay yapmak istediklerini ve yerel yönetimlerden ilgi ve destek beklediklerini dile getirdiler…

Biliyorum, bu kez farklı ve renkli bir gezi yazısı oldu… Bir günlüğüne de olsa, dünyayı verelim çocuklara ve sanatçılara… Tüm kirlilikleri ve karanlıkları gökkuşağına boyasınlar… Ormanlarımız ve yaşam alanlarımız yanmasın ve kirlenmesin… Bir turizm cenneti olan Anadolu coğrafyası, tüm insanlığın ortak kültürel zengin mirası olarak korunmalı, yaşatılmalı ve tanıtılmalıdır.

Bu bağlamda sanatçılara, yazarlara ve gazetecilere büyük sorumluluk ve özveri düşmektedir… Temiz ve yaşanılır güvenli her yerde; sanatsal huzur, turizm zenginliği, barış ve sevginin kültürel mayasıdır… Gökkuşağı renginde ve şiir sıcaklığında, barış ve mutluluk için yollardayız, yeniden…

Bir başka renkli güzellikler ve zengin kültürel değerlerimizde buluşmak dileğiyle, dostlukla…

Son...