31 Mart günü yapılacak olan yerel seçimler için son yapılan kamuoyu araştırmalarında seçmenlerin Türkiye genelinde % 23,7'sinin değişimden yana olduğu ortaya çıktı. Bazı bölgelerde değişimi isteyenlerin oranının yüksekliğini de vurgulayalım.

Bodrum, değişiklik isteyen bölgelerin başında geliyor. Turizm kentinde değişiklik isteyen seçmenlerin oranı % 42,3 olarak tespit edildi.

Bodrum seçmeni, yıllardır beldeyi yöneten adaylardan belediyecilik anlamında gereken hizmeti alamadıklarından yakınıyor. "Artık bu işi bilenler ve hizmet edecek, Bodrum'u adam gibi yönetecek olanlar makam oturmalıdır" diyor.

Bilindiği gibi CHP'li Mehmet Kocadon 4 dönemdir Bodrum'u yönetmiş, ancak son dönem çalışmaları ile de Bodrum halkından ve seçmeninden tepkiler de almaya başlamıştı.

Bugünkü yazımızı bu anlayıştan yola çıkarak yazmak istedik.

Bu satırlar yazılıncaya kadar Bodrum'da CHP adayı henüz açıklanmamıştı. AK Parti ise Bodrum Belediye Başkanlığı için Operatör Dr. Tahir Ateş'in adını açıklamıştı. Yapılan kamuoyu araştırmalarında seçimlerin İYİ Parti ile CHP adayı arasında geçeceği biliniyor.

Haftalar önce partisi tarafından Bodrum Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklanan Mehmet Tosun kolları sıvamış, çalışmalarına da ağırlık vererek görebildiğimiz kadar ile oldukça da yol almıştı.

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, seçim ziyaretleri kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Gündüzleri çarşı, pazar ve mahallelerde ziyaretler yapan Başkan adayı Tosun, gün battıktan sonra ise vatandaşlar tarafından düzenlenen mahalle toplantılarına katılıyor. Bodrum Belediye Başkanı olmak için canını dişine takan Tosun, yoğun bir tempoya girmediğini asıl yoğun çalışmalarına Bodrum Belediye Başkanı olduğu zaman Bodrum halkına olacağını da vurguluyor.

Yerel yönetimlerde Başkanların halktan kopmamaları gerekiyor. Seçmen, oy verdiğine sorunları ile yakından ilgilenmesini, aralarında olmasını, sıkıntılarını dinlemelerini ister. Seçildikten sonra makama gömülenler her zaman tepki görmüştür.

Tosun, Konacık Belediye Bakanlığı döneminde parlak ve geleceği için referans olabilecek belediyecilik alanında tartışılmaz hizmetlere imza atmıştır. Bodrum halkı ve Bodrum'u yakından tanıyanlar bunu çok iyi bilir.

Anadolu'da işe ilkten başlayıp, başarılı olanlar için söylenen bir söz vardır: "Rüştünü ispatladı" derler.

Tosun, yıllar önce yönettiği Konacık'ta rüştünü ispatlamış, Bodrum'u yönetebilecek bilgi ve birikimini oluşturmuş ve sahaya çıkmıştır.

Seçim çalışmalarına yaklaşık 4 ay önce başlayan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in resmi olarak Bodrum'dan aday gösterilmesinin ardından çalışmalarına daha da hız vererek gecesini gündüzüne katan Tosun, Bodrum halkından yoğun ilgi görüyor. Tosun'un şimdiye kadar yapılan anketlerde açık ara önde olduğu da biliniyor.

Yapılan kamuoyu araştırmalarında Bodrum halkının belediyeye olan güvenlerinin ciddi bir şekilde azaldığının ve halkın yüzde 70'inin Bodrum Belediyesi'ni başarısız bulduğunun tespit edildiğinin altını çizen Başkan Adayı Tosun; "Göreve geldiğimiz takdirde ilk işimiz belediyeyi kurumsallaştırmak olacak. Yapılan kamuoyu araştırmalarında maalesef ve maalesef mevcut belediyemize vatandaşlarımızın güvensizliği yüzde 70'in üzerinde. Böyle bir problem var. Öncelikle bunu aşmamız gerek. Personelimizle, yöneticilerimizle, yeni bir yönetim anlayışıyla Bodrum halkını Bodrum Belediyesi ile buluşturmamız lazım" diyor.

İnanmak, inançlı olmak, güven vermek, bilgi ve birikimi ile hedefe kilitlenmek belediyeciliğin olmazsa olmazlarıdır. Biz, bunları Mehmet Tosun'da da çekirdek kadrosunda da gözlemliyoruz. Bunu da % 50 başarının bir ayağı olarak değerlendiriyoruz.

Bodrum seçmeni değişimde kararlı görünüyor.

Bu değişimi de Mehmet Tosun ile sandığa yansıtmaya hazırlanıyor.

Biz, bu değişimin ayak seslerini aylar öncesinden duymaya ve görmeye başladık. 31 Mart seçim sonuçlarına belki de Bodrum tarihinde bir ilk yaşanacaktır.

Geçmişteki başarısı, bilgisi ve birikimi, güven veren görüntüsü ve kararlılığı ile bugüne kadar Bodrum halkının gönlünde taht kuran Mehmet Tosun'un Bodrum için gerçek anlamda bir şans olduğunu söyleyebiliriz.

Seçimlere daha çok var. Konu ile ilgili gelişmeleri, CHP adayının belli olmasından sonra yapılacak son kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını ve kendi görüşlerimizi yansıtmaya devam edeceğiz.