Bu hafta gişede hüsrana uğrayan Mahsun Kırmızıgül' ün bir nevi isyanını yazacağım. Mahsun Kırmızıgül yıllar önce sahneleri bırakıp sinemaya yönelmişti. Bu bana göre çok radikal bir karardı. Çünkü Mahsun sahneden ciddi paralar kazanıyordu. Birlikte olduğumuz birgün sohbet ederken kendisine sitem ettim. "Neden sahnelere devam etmiyorsun?  sadece film yapıyorsun? " dedim.  Cevabı  "aslında en zor olanı yapıyorum.Çünkü iki saat sahne yapıyorum parayı cebime koyuyorum. Film işi çok zor" şeklinde olmuştu.  Ama Mahsun zoru seven adamdır. Bana göre sinema sektöründe kendini kabul ettirdi ve başarılı da oldu.  Her insanın hayatında inişler vardır.  Bu dönem Mahsun Kırmızıgül'ün tam da inişte olduğu dönem.  Ama O  bugünü de atlatır.

Şuan vizyonda olan Vezir Parmağı sinema filmi gişesi beklentilerin altında.  Mahsun Kırmızıgül bir süredir çok eleştirildi. Ülkenin içinde bulunduğu konjöktörde bazı söylemleri yanlış anlaşıldı ve tabiri caizse taşlandı. Arkasından Vezir Parmağı sinema filmi, çekimleri sırasında daha vizyona girmeden çok eleştiri aldı. Bütün bu eleştiriler üst üste gelince Mahsun Kırmızıgül'ü her şeyini olumsuz etkiledi. Bu kadar olumsuzluk yaşayan sanatçı en sonunda patladı. En son eleştiri aldığı sinema filmiyle ilgili de söylenenlere "Bildiğiniz gibi son filmim olan Vezir Parmağı ve şahsım hakkında birkaç aydır oldukça fazla iftira ve asılsız karalamalar yapılıyor. Film vizyona girmeden, filmin Osmanlı'yı ve Müslümanlığı kötülediğini belirten bu karalamalar, filmin vizyona girmesi ile alınan her biletin PKK'ya ve dolayısı ile bu ülkeye kurşun olarak döneceği yönünde bir algıya dönüştürüldü. Böyle bir yalan ve iftira olabilir mi? Osmanlı'yı ve ecdadımızı rencide edecek hiçbir proje yapmadım, yapmayı düşünmem bile. Elhamdülillah Müslümanım ve bunun gereklerini ve Allah'ıma karşı olan sorumluluklarımı kendi özelimde yaşıyorum. Ben inançlı biriyim. Ben hiçbir filmimde dinimizi karalamadım, karalamamda." diyerek açıklama yaptı.

Mahsun Kırmızıgül bazen yanlış anlaşılabilen bir sanatçı. Özünde vatanını seven, etrafına faydası olan iyi bir insandır. Kendisiyle çok uzun yıllar gerek gazeteci kimliğim, gerekse şahsi olarak çok sohbetim ve seyahatlerim oldu. Evine giren ender gazetecilerden biriyim. Oğlunu, annesini de yakinen  tanırım. İşin dışında da dostum oldu her zaman.

Mahsun Kırmızıgül bence nerede yanlış yaptım demeli ve daha dikkatli hareket etmeli. Ama bu dönem de daha önce yaşadıkları gibi  geçecektir. Buna inanıyorum...

Sevgi ve hoşgörü ile kalın