Beşiktaş, Kadıköy’de Fenerbahçe karşısında oyunu sahasında kabullenerek başladı karşılaşmaya. Fenerbahçe’nin presi karşısında pozisyon ve topu ileriye taşımakta çok zorlandı. 2. Dakikada Tolga’nın şutunu Karius’un çıkarması Fenerbahçe adına kaçan bir gol oldu. 23. dakikada hakem Cüneyt Çakır’ın VAR’dan izleyip verdiği tartışmalı penaltıyı Kruse’nin gole çevirmesi, Fenerbahçe’nin öne geçmesini sağladı.

Beşiktaş, karşılaşma boyunca üç top yapamadı. Bu, orta sahanın yokluğunun bir göstergesiydi. 33. dakikada yine tartışmalı faul kararı sonrası Ozan Tufan’ın hızla adam eksilttikten sonra müthiş şutuyle gelen gol, Fenerbahçe’yi ilk yarıda 2-0 öne geçirdi. Tüm bunlar yaşanırken, Beşiktaş’ın Fenerbahçe kalesini bulan tek şutu yoktu. Bunun nedenini Abdullah hocaya sormak lazım.

Karşılaşma Fenerbahçe’nin oyuna hakimiyetiyle devam ederken Caner’in kullandığı serbest vuruşta altı pasa inen topa dokunan Atiba, Beşiktaş’ın farkı bire indirmesini sağladı. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skorunu tayin etti ve 2-1’lik skorla Beşiktaş soyunma odasına umutlu gitti.

İlk yarıda tam bir hakem eyyamı izledik. Ozan Tufan’ın golü öncesi Caner’e yapılan faülü görmemesi ve pozisyonun golle sonuçlanması ilk yarıda akılda kalan bir pozisyondu.

Abdullah hoca, ikinci yarıya Ljajic değişikliğiyle başladı ve bu Beşiktaş’ın daha toplu bir oyun oynamasını sağladı. Serdar Aziz’in güreşçi gibi sarıldığı Vida’yı ceza sahası içerisinde indirmesini hakem ve VAR’ın es geçmesi de tartışılır. Burak Yılmaz’ın, Fenerbahçe kalecisiyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu gole çeviremeyişi Beşiktaş, önemli bir fırsatı tepmiş oldu.

Bu pozisyonun 2 dakika sonrasında Beşiktaş’ın kalesinde Vedat Muriç’in golünü görünce “Atamayana atarlar” sözü de gerçek oldu. Skor 3-1’e taşınırken, Abdullah hocanın Lens’e bu kadar sabretmesi ve sahaya sürdüğü takım hayal kırıklığı idi. Beşiktaş oyundan koptukça resital yapan bir Fenerbahçe izledik.

Süper Lig lideri Sivasspor’un haftayı 1 puanla kapatmasıyla 5 puanlık bir karşılaşma olan derbi bize bir kez daha Abdullah hocanın oynattığı oyun ve sistemsizliği net bir şekilde gösterdi.

Farkın ikiye çıkmasının ardından tek taraflı bir maç seyrettik. Fenerbahçe, 2 farklı galibiyeti elde etmesine rağmen pres yaparak oyuna hakimiyetini sürdürdü. Beşiktaşlı futbolcular da, Abdullah Avcı da bu duruma bir reaksiyon gösteremedi.

Sezon başından bu yana Beşiktaş’ın kaybettiği puanları hesaplarsak, Avrupa arenasında bile Abdullah hocanın yerinde İstanbul’daki herhangi bir amatör kulübün hocası olsaydı, takım bu kadar kötü olmazdı. Ligin ilk devresi haftaya bitiyor. Abdullah hoca geçen zaman sürecinde ne sistem kurabildi, ne de bir oyun karakteri.

16 hafta boyunca hep aynı oyunu izledik. Devre arasında Başkan Ahmet Nurçebi’nin takıma katkısı olmayan oyuncularla yolları ayırıp, Abdullah hocanın da dikkatini çekmesi gerekiyor.

Cüneyt Çakır’ın kararlarıyla ve es geçtiği pozisyonlarla damga vurduğu karşılaşmayı net bir skorla kazanan ve güzel bir oyun sergileyen Fenerbahçe’yi de tebrik ediyoruz.