Çiçeklerin dünyası: Beijing Botanik Parkı

Beijing Botanik Parkı, özellikle ilkbaharda bölgeyi ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasındadır. 1956 yılında kurulan park, tam anlamıyla bir çiçekler dünyasıdır. Bu parkta 10 binden fazla bitki çeşidi bulunmaktadır.

Şehrin Haidian semtine bağlı Xiangshan Wofosi Caddesi'nde bulunan parka, 331, 634, 696 ve 112 numaralı otobüslerle gidilebilir. Unutmadan belirtelim, parka giriş bileti 10 Yuan, seraya giriş ise 50 Yuan...

Pekin'deki avlu evler: Siheyuan Pekin'e kadar gitmişken Pekin'in geleneksel avlu evlerini de mutlaka görün. Siheyuan adı verilen bu evlerin dört tarafı simetrik odalardan oluşur. Hepsinin ortasında birer avlu yer alır. Avlulu evler arasındaki geçitlere ise Hutong denilir.

Pekin'e bu eski tarz evleri görmek isterseniz Shichahai'ye gidin. Bu eski yerleşim yeri göl kenarındadır ve turistlere çok güzel fotoğraf kareleri verir. Bu bölge, bugün kentin en büyük sit alanlarından biridir.

Pekin'deki barlar Caddesi: Nan Luoguoxiang

Pekin'deki Nan Luoguoxiang Caddesi'ni de mutlaka gezmelisiniz. 700 yıllık bir tarihe dayalı bu cadde, yerlilerin geleneksel yaşamının penceresi gibidir. Aynı zamanda barlar caddesi olarak da bilinen Nan Luoguoxiang'a akşam saatlerinde gidip bir şeyler içmeyi ihmal etmeyin. Bu caddeden Çin'in geleneksel evlerini de izleyebilirsiniz.

İmparatorların dua ettiği tapınak: Tanzhe

Pekin'e kadar gelmişken bin yıllık bir geçmişi bulunan Tanzhe Tapınağı'nı da görmelisiniz. Dokuz tepeyle çevrili bu tapınak, o dönemde ülkeyi yöneten Wang Jun'un eşinin anısına yaptırılmıştır. Çin'de uzun sure imparatorlar, tahta geçer geçmez bu tapınağı ziyaret ederek dua etmişlerdir. Dolayısıyla Tanzhe Tapınağı, şehirdeki en saygın tapınaklardan biri olarak kabul edilmektedir. Bu tapınak aynı zamanda Yasak Kent'in bir minyatürü gibi görülür.

Tapınakta imparatorların ağacı olarak bilinen bir ginkgo ağacı bulunur. Ayrıca tapınaktaki iki mor manolya ağacı, ilkbahar mevsiminde turistlerin akınına uğrar.

Eğer, Uzak Doğu'nun gizemli coğrafyasını ve kültürünü merak ediyorsanız, Çin Seddi yanı sıra; başkent Pekin'de bulunan tarihi ve kültürel zenginlikleri mutlaka keşfediniz... Modern Seyyah, yoleri gezgin derviş rehberliğinde, bu sarı benizli insanların zengin mirası, sizi çağırıyor, yeniden...

Asyanın güvenlik kuşağı olarak algılanarak Çin Seddi, gece aydınlatıldığında uzaydan görünen, insan eliyle yapılmış ilginç bir görsel dokudur. Mutlaka görülmesi gerekli yerlerin başında gelir. Modern Seyyah'ın yolu Çin Seddi çığlığında içilen yeşil çay molası sonrası dinginlikte; başka coğrafyalarda, başka kültürleri keşfetmek için, haftaya bu kez; Kara Afrika'nın beyaz incisi olan Sudan'da buluşmak dileğiyle...

 

Son…