Hafta başında büyüme oranları açıklandı. Türkiye ekonomisi 2018 yılı üçüncü çeyrekte yüzde 1,6 büyüdü, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1 daraldı. Yüzde 2 seviyelerinde beklenen büyüme oranı, 2016 yılı üçüncü çeyreğinden sonra son iki yılda görülen en düşük oran oldu. 2018 yılı ikinci çeyrekte büyüme yüzde 5,2 oranında gerçekleşmişti. 2018 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,1 arttı. Bu arada Türkiye ekonomisi, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 11.1 büyümüştü.

Kafanız mı karıştı vallahi benim karıştı Sn. Devlet Bahçeli'nin 40. yıl hesabı bile daha anlaşılırdı. Tamam anladık 1,6 büyüdük de bunun hane halkına etkisi ne oldu? Vatandaşın alım gücünde büyüme var mı? Sokakta ben bir büyüme göremedim siz gördünüz mü? Ben ekonomist değilim sadece gözlemlerini yazan sıradan bir vatandaşım. Etrafımda borçla yaşayan, kirasını ödeyemeyen, geçim sıkıntısı çeken insanlar var onların 1,6 büyüdüğünü görmedim. Tabi ki bu büyümenin ne anlama geldiğini her sıradan vatandaş gibi bende biliyorum. Rakam sihirbazı, ekonomist değiliz ancak ihracat kalemlerimizde azda olsa artış olduğunu bizde biliyoruz.

İhracatta artış olması güzel bir gelişme tebrik ediyorum. Ancak yetmiyor daha fazla üretim yapmamız ve ihraç etmemiz gerekiyor. Katma değer ürün ortaya çıkarmamız ve dünyaya pazarlamamız gerekiyor. Katma değer ürün ortaya çıkaracak insan gücü yetiştirmemiz gerekiyor. Bir çocuk gelişim çağında doğru beslenirse sağlıklı büyür gelişimini sağlıklı tamamlar. Yanlış beslenirse yine büyür ama sağlıksız beslendiği için gelişimi sağlıksız olur. İşte bu kadar basit aslında Sn. Devlet Bahçeli gibi hesap kitap yapıp kafamızı karıştırmaya ne gerek var. 

Baba Vanga'dan 2019 kehaneti Avrupa'nın ekonomik çöküşü gerçekleşecek...

Yılbaşı yaklaşıyor 2018 bitiyor 2019 yılı geliyor yeni yıla girerken yakın tarihte birçok olayı önceden haber veren "Kahine" Baba Vanga'nın 2019 yılına özel çok dikkat çekici kehanetleri ortaya çıktı. 1996 yılında hayatını kaybeden Vanga ölmeden önce 11 Eylül olayları, DEAŞ' in ortaya çıkması, Bretix süreci yani İngiltere'nin Avrupa Birliğinden ayrılması gibi birçok konuyu bilmişti. Baba Vanga'nın 2019 yılı için kehanetleri ise şunlar; Büyük depremler olacak, büyük bir tsunami Asya kıtasının birçok bölgesini yerle bir edecek, haritadan silecek. Avrupa'nın ekonomik çöküşü gerçekleşecek ve Rusya'ya çok büyük bir gök taşı isabet edecek. 
Ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'in yanında çalışan güvenlik ekibi içerisinden Rus lidere suikast düzenleneceği ancak başarısızlıkla sonuçlanacağını. Ünlü kahin, aynı sene içerisinde ABD Başkanı Donald Trump'ın gizemli bir hastalığa yakalanıp sağlık problemleri yaşayacağını öngörüyor. Bu hastalık sonucunda Trump'ta işitme sorunları meydana gelecekmiş.
Vanga'nın 2019 kehanetleri tutar mı tutmaz mı göreceğiz neyse ki bu kehanetler içerisinde biz yokuz yine yırttık desenize. Avrupa batıyormuş, Türk Birliğini kurmanın tam zamanı hadi hayırlısı diyelim. Trump işitme problemi yaşayacakmış iyi mi kötü mü bilemedim. Belki sağır duymaz uydurur misali çıkarın şu fetöyu ülkenizden bize teslim edin derken, Trump'ın ne Nato mu dedin ? peki madem istiyorsunuz buyurun çıkın demesiyle hem Fetö'yu alırız hem de Nato'dan çıkarız bir taşla iki kuş fena mı olur ? Vanga'nın kehanetine göre Rusya lideri suikasttan kurtulacakmış ancak ülkesine gök taşı isabet edecekmiş. Komutan Vlademir gezegenimize bilinmeyen bir cisim yaklaşıyor diyen Vanga'ya kimsin sen demez önlemini şimdiden alır umarım...

Türk Milletinin başı sağ olsun !!!

Dün sabah acı bir haber ile uyandık. Ankara - Konya seferini yapan YHT Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle görevli kılavuz tren ile çarpıştı. Ankara Valiliği kazada biri makinist 7 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 46 kişinin de yaralandığını duyurdu. Kaza yerine ulaşan ve yolcularla konuşan İHA muhabirinin söylediklerine göre çarpışma değil, tren istasyondan geçtiği anda üst geçit çöktü ve vagonların üzerine düştü. Vagonlar devrilerek raydan çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Ölenlerin ailelerine baş sağlığı diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türk Milletinin başı sağ olsun...