Geçen hafta eşi Okan Kurt hakkında başlatılan icra takibi nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Demet Akalın'ı bu hafta kaleme almak istiyorum.

Demet Akalın eşi Okan Kurt adına gelen icra olayından hemen önce de sanatçı Berkay'ın yeni doğan bebeği için ziyarete giderek altın takarken çekilen görüntüleriyle ilgili eleştiri almıştı.

Geçtiğimiz günlerde ilk kez babalık heyecanı yaşayan ünlü şarkıcı Berkay, ziyarete gelmeyen dostlarına sitem etmişti. Berkay'ın sözlerine alınan Demet Akalın "Sen kurşun yediğinde yanındaydık" tepkisini göstermişti. Kısa süreli gerginliğin ardından Demet Akalın ve Berkay yanlış anlaşılmayı düzeltti. Akalın, geçtiğimiz günlerde Berkay'ın kızını ziyarete gitti.  Minik Arya' ya hediye olarak çok sayıda cumhuriyet altını alan ünlü şarkıcı, altınları Berkay'ın boynuna takmıştı. 

Bu fotoğraf sosyal medyada yayınlandıktan sonra da eleştirilerin hedef tahtası olmuştu.  Arkasından Akalın'ın icra olayı da patlak verdi.  İş adamı olarak bilinen ancak  çıkan haberlere bakıldığında herhangi bir  ticari varlığı olmayan Osman Görgülü, eski ortağı Demet Akalın'ın eşi Okan Kurt'a borçlarını ödemediği iddiasıyla icra takibi başlatmıştı. Görgülü'nün Okan Kurt aleyhine açtığı 32 milyon 845 bin haciz işlemleri için çiftin Beykoz'daki lüks villası polis nezaretinde çilingirle açılarak haciz işlemi yapıldı. İzmir 14. İcra Dairesi'nin aldığı kararla Okan Kurt'un sahibi olduğu Hadımköy'deki şirketi, taşınmazlar ve Beykoz'daki lüks evinde icra takibi yapıldı.

Polis eşliğinde haciz memurları ve davacı Osman Görgülü'nün avukatının hazır bulunduğu haciz işlemi sırasında gergin anlar da yaşanmış. Haciz memurları gazetecilerin görüntü almalarına tepki gösterirken, çift adreslerinde bulunamayınca villaya çilingir çağrılmıştı.

İlerleyen saatlerde Bodrumda Demet Akalın kameralara bir açıklama yaptı ve hiç bir borçlarının olmadığını bu icranın uygunsuz olduğunu ve icrayı durdurduklarını söyledi.

Bu iki tatsız olayın yanı sıra Akalın hem iş hem tatil için Bodrumda kalırken bir çok kez depreme kızı  ile yakalandı. Yaşadığı depremlerde sanatçının psikolojisini etkiledi. Akalın bütün bu olaylara daha sonrada şu şekilde açıklık getirdi.  "Bodrum sallanıyor diye döndük İstanbul'a. Berkay'a da zaten önceden aldığım altınları götürdüm. Özlem bir fotoğraf çekmiş, o fotoğraf üzerine 'Berkay'a altınları taktı, yıkılmadım diye nispet yaptı' haberleri çıktı. Onu mu düşünüyorum yani! Geçen Çarşamba' dan bu yana korkunç şeyler yaşıyorum Ben. Haciz memurları geldiğinde evde yoktum gerçi. Olanları kameradan izledim. 3.5 dakika kaldılar içeride. Bu arada girdikleri ev de artık benim değil. 12 sene önce almıştım, sattım onu. Kredi çektim üstüne, yeni ev aldım. Onu ödüyorum. Okan da bu işler bittiğinde yardım edecek inşallah. O olaydan sonra Bodrum'a döndük.'' dedi.

Buraya kadar her insanın yaşayabileceği tatsızlıkları bu sefer Demet Akalın yaşamıştı.

Yaşanılanlara baktığımızda yapılan haberler normal. Ama özellikle icra olayında yapılan yanlışı anlatmasına ve anlattığı gibi de yanlış bir icra olayı yaşandığını ve icranın durdurulduktan sonrası içler acısı bir hal aldı. "Demet Akalın düştü! vurun beline beline" misali yapılan haberler gerçekten hiç hoş değil.  Demet Akalın'ı ben modelliğinden bugüne tanırım. Hiç bir dönem hiç bir gazeteci kardeşini abisini kırmamıştır. Her dönem emekçi magazin gazetecisine hoş görü ile yaklaşmıştır. Akalın gibi bu konularda nazik ve düşünceli sanatçı yok denecek kadar azdır.

Bence bu tarz sanatçıların her zaman çok kredisi vardır. Ama gördüm ki meslektaşlarım benim gibi düşünmüyor. Üstelik "düşene vurun"  politikasının her şey netlik kazandıktan sonra hız alarak devam etmesi korkunç bir tutumdur.

Acaba bu arkadaşlar dost gibi görünüp maskeleri şimdi düştükten sonra hangi yüz ile Akalın'ın yüzüne bakacaklar çok merak ediyorum!...

Sevgi ve hoşgörü ile kalın