Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çalışkan ve ahlâklısını severim" sözünü soyunma odalarına hem Türkçe hem de İngilizce yazmak lazım. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası yaşanan olaylar, futbolumuzun özeti gibi. UEFA bize bu görüntüyle organizasyon verecek diye bekler, ardından da "Bize niye turnuva verilmiyor, hakkımız yeniliyor" diye eyyam yaparız. Yüzyıllık derbi sonrası yaşananları görseniz siz olumlu oy kullanır mısınız?

Asgari ücretin bin 604 lira olduğu ülkemizde., milyonlarca dolar kazanan futbolcu ve hocaların sergilediği tablo ortada. Ölümüne tuttuğu renkleri destekleyen gerçek taraftan, bir maça gitmek için 15 gün mesai yapıyor. Bir öğrenci, 15 günlük tost parasını biriktirip maça gidiyor. Bunca fedakârlığa rağmen bu zevklerinin ellerinden alınması, 22 yaşında sevdiği renkler için maç seyrederken hayatını kaybeden Koray Şener gibi taraftarların vebalini ne TFF ödeyebilir, ne de kulüp yöneticileri.

* * *
Fatih Terim'in ekibinden "ikinci bir İsviçre maçı" örneğini seyrettik. Mahalle kavgası edasıyla holiganca davrananlar ne olacak bakalım. Gece yarısı yönetmelik çıkaran TFF yine eyyamcılığa mı soyunacak? Sporda şiddeti önleme yasası, hoca, antrenörler ve oyuncular için adil uygulanacak mı? Yoksa yine yaptığı şov herkesin yanına kâr mı kalacak?

imPARAtor Fatih Terim, basın toplantısında nerdeyse gazetecileri dövecek sertlikteydi. Hiç bir spor yazarı kendisini eleştirecek bir soru soramıyor. Takımdaki ve kendisindeki düşüşü bir taç pozisyonuna indirgeyecek kadar acınacak durum sergiliyor. Ama taçtan önce yapılan faülü hiç konuşmuyor. 

Kendi sahasında 2-0 önde oldukları maçı beraberliğe getirmesini, takımına değil hakeme fatura ederek günü kurtarıp klasik tavrını sergiliyor. Tazminat konusunda mahkemelik olduğu TFF'yi de hedefe koymayı ihmal etmiyor bu arada. 

Yıllardır klasikleşmiş bir söz vardır ya "Avrupa'dan hakem getirelim" diye. Yetmez. Benim önerim, Avrupa'dan TFF'ye ve kulüplere de yönetici getirelim. "Yerli ve milli" olanların durumuna bakınca, bu öneri daha mantıklı değil mi?