Beşiktaş, Vodafonepark’ta Avrupa Ligi’nde ağırladığı Wolves karşısında ilk onbeş dakikada Abdullah hocanın dediği gibi) topla daha çok oynamasına rağmen, kaleyi bulan tek şut atamadı. Takımın, Süper Lig’in ilk 6 haftasının özeti gibi top çevirip durması futbolcuların özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor sanırım. Önceki yıllarda Başkan Orman “Pepe, Talisca, Negredo, Adriano gibi oyuncuları seyreden para ödeyecek” diyordu. Taraftar bu sefer stada gelip para ödemeyerek Necip, Lens gibi oyuncuları izlemek yerine karşılaşmayı ekranlardan takip etmeyi seçti. Bu da, kongrede gelecek yönetime enkaz bırakan Orman ve arkadaşlarına önemli bir mesajdı.

Bir kulüp düşünün. Başkanı istifa edeceğini ima ederek kongre kararı alıyor, o kulübün borsadaki hisseleri değer kazanıyor… Buna ragmen o başkan yeniden aday olabilmek için zemin yoklayıp atraksiyonlar çekiyor.

Ekonomik ve sportif başarısızlığın yanında Vodafonepark’ın zemininin sporcu sağlığını tehdit eder hale gelip patates tarlasına dönmesi, Fikret Orman’ın son döneminin özetidir aslında.

Ödenmeyen maaşlar, Ocak ayında vadesi gelecek borçları da akılda tutmak gerekir.

Beşiktaş, ilk yarıda Wolves kalesine tek bir şut çekebildi. UEFA Ligi 4. Torba takımları karşısında oynadığı futbol, bir önceki maçta son düdük çalacakken yenilen 2 gol, Süper Lig’de 6. Haftada havlu atış Beşiktaş’ta tükenmişlik sendromu görüntüsü oluşturdu.

Yeni gelenler bir kenara, önceki takımdan kalan futbolcularda da bir iştahsızlık görülüyor. Kulübün yaşadığı ekonomik sorunlar yanında son haftalardaki yönetim krizi belli ki, futbolcuları da olumsuz etkilemiş. Bir yerde belirsizlik hakim olunca, oradaki herkes yorulur.

Beşiktaş, ikinci yarıda da topa sahip oldu ama gollük pozisyon üretmekten uzaktı. 60. Dakikadan sorna Wolves daha fazla Beşiktaş sahasına bindirme yapmak istedi ama hücum yapamayan takım rakibine geçit vermedi.

Gol umudu karambole kalan takımı Abdullah Avcı sadece seyretti. Tribünler takıma, yönetime ve Avcı’ya öfkeliydi, Avcı ise hakeme.

80. Dakikada gol umudu olarak Oğuzhan’a sarılan Avcı, Beşiktaş kadrosunun vasatlığı karşısında ezildiğini de göstermiş oldu.

Wolves’in 83. Dakikada direği yalayan şutu tribünlere buz kestirdi. Son 5 dakikada konuk ekibin ataklarını seyrettik. Takım durdu, kulübe uyudu, tribünler de onlara uydu ve bir anda enerji dibe düştü.

Finalde yine uzatma dakikasında yenilen golle Beşiktaş taraftarı staddan bir kez daha boynu bükük ayrıldı.

UEFA 4. Torba takımına evinde üstünlük sağlayamayan, sahadan mağlup ayrılan Beşiktaş’ın aciz görüntüsünün sorumlusu Orman, bir an önce yanına Avcı’yı da alarak veda etmeli.