Beşiktaş, Genk karşısında son haftalardaki tutuk oyununa karşın geçen sezon Şampiyonalar Ligi'nde oymadığı gibi  takım olarak çok iyiydi. Savunmasıyla, ortasahadaki direnciyle ilk yarıda Genk'e pozisyon vermemesi ve Querasma'nın attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı.

İkinci yarı Mustafa'nın iki net pozisyonu, Babel'in, Querasma'nın pozisyonları skorun artmasına yetmedi. Beşiktaş kaçırdıkta rakibin direnci arttı. Şenol hocanın oyuna müdahalesi gecikince Genk biraz da şansla Vida'ya çarpan şutun gole dönüşmesini izledik. Beşiktaş, ilk karşılaşmada farklı yenildiği Genk karşısında 3 puanlık bir oyun sergiledi ama bir puanla yetinmek zorunda kaldı. İki puan kaybettik yani.

* * *

Beşiktaş, Avrupa arenasındaki güzel oyununu skora yansıtamaması ve kaçan iki puana üzülüyor. Şenol hocanın son dönemde form düşüşü yaşayan Karius'un yerine kalede Tolga'ya şans vermesi, orta saha kurgusunu bozmayıp Necip'i sağ bek oynatması takıma katkı sağladı. 
Medel, Querasma, Vida ve Babel çok istekli ve diri bir oyun çıkardı. Tempolarıyla  takımı hep ofansta tutmaya çalıştılar. Takımdaki forvet sorunu dün kaçan gollerden sonra daha net bir şekilde sırıttı.

* * *

Devre arasında Şenol hocayı rahatlatmak, şampiyonluktan uzaklaşmamak için iyi bir forvetin şart olduğu bir kez daha görüldü. Eğer yazılıp konuşulanlar doğruysa, Cenk'in tekrar kiralık olarak Beşiktaş'a gelmesi gol sorununu çözer. Bir sağ bek sorunu kalır ve yönetim bu yönde çalışmalarını hızlandırırsa şampiyonluğun iddialı adaylarından biri haline gelir Beşiktaş.
Genk maçından sonra oynadığı oyundan dolayı Şenol hoca ve oyuncuları tebrik ediyor, kaybedilen iki puanı da telafi etmek için son karşılaşmadaki oyununa devam etmesi halinde guruptan çıkacağına inancımı yaşatıyorum.