Beşiktaş evinde Sivasspor'u ağırladı ve biz yine sezon başından bu yana olduğu gibi Abdullah Avcı'nın sistemsizliğini seyrettik sıkılarak. Son 8 karşılaşmada tek galibiyet alan, Erzurum'dan bile mağlubiyetle dönen Beşiktaş'ta yenilgi alışkanlık yaptı. Hangi oyuncunun hangi pozisyonda oynadığı belli değil. Takımın futbol kimliği de.

Kaleci Karius'un Süper Lig'de duran toptan gol yiyen üçüncü kaleci olması, 6. dakikada yediği gol evlere şenlikti. Beşiktaş defansı ve orta sahasının, özellikle Ljajic'in ayağına gelen her topu ezmesi veya geri oynamasını bizim gibi Avcı da seyrediyor aylardır.

Beşiktaş beraberlik golünü 33'üncü dakikada Burak Yılmaz'ın düzgün şutunu çelen Sivas kalecisinden dönen topu Ljajic'in kafasıyla buldu. Ancak karşılaşma boyunca futbol oynayan bir Sivas seyrettik. Beşiktaş da Rıza hocanın talebelerinin güzel oyununu izledi bizimle birlikte.

İlk yarının son dakikasında Beşiktaş defansının ofsayt uygulamaya çalışmasının cezasını, defansın arkasına sarkan Yatabare kesti ve Sivas'ı 2-1'lik bir avantajla götürdü soyunma odasına.

Sivas, haftalardır liderlik koltuğunda boşuna oturmadığını, oynadığı oyunla gösterdi hepimize. Abdullah hocanın Beşiktaş'ın başında hoca olarak boşuna oturduğunu aylardır söylüyoruz. Bu da Fikret Orman'ın kulübe son kazığı oldu. Atsan atamıyorsun, satsan satamıyorsun. Gitmeyi kafaya koyduğu halde Avcı ile 3 yıllık sözleşme yapan Orman, kendisinden sonra gelecek yönetimin de elini kolunu bağladı.

İkinci devrenin ilk 5 dakikasında Beşiktaş baskılı görünse de net pozisyon üreten bir Sivas vardı yine sahada. 50. dakikada Fatih'in kaleci Karius'la karşı karşıya kaldı ancak son vuruşu yapamadı. Dakikalar 67'yi gösterirken VAr ikazıyla Uğur'un Gökhan'a yaptığı faül sonucu kırmızı kart görmesiyle Sivas 10 kişi kaldı. Ancak sahadaki oyunu izleyenler bu eksikliği hiç hissetmedi. Hatta sanki Beşiktaş 10 kişi oynuyormuş gibi, Sivas pres yaparak oyunu domine etti.

Rıza hocanın talebeleri biraz acemice davranmasa Beşiktaş kalesine üçüncü golü de atabilirdi.

Bu karşılaşma, Beşiktaş'ın ruhunu ve umudunu kaybettiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bunun en büyük sebebi Orman'ın Avcı macerasıdır. Daha önce de dile getirdiğim gibi Beşiktaş'ı amatör kümede hocalık yapan biri çalıştırsa, herhalde bu kadar dağınık bir futbol oynanmaz, bu kadar puan kaybedilmezdi. Son 9 karşılaşmada 1 galibiyet şaka gibi. Bu saatten sonra yönetimin bir hesap sorması da anlamsız. Sadece taraftarın gazını almak olur. Rakipler kazanırken kaybetme alışkanlığı kazanmış bir Beşiktaş, sezon bitmeden şampiyonu seyredecek bu sezon.

Bu sene de o sene olmadı. Sadece taraftara yazık. Beşiktaş, bu oyuna ve böyle oyunculara layık değil. Yönetim de, hoca da şapkasını önüne koyup düşünmeli ve bu utanca artık son vermeli.

Beşiktaş taraftarı karşılaşmanın ardından Sivas'ı evine alkışlayarak yolladı. Biz de bu taraftarı ve Rıza hoca ile öğrencilerini tebrik ediyoruz.