25 yıldır Elvin Beşikçioğlu ile evli olan ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun bu hafta popçu Sıla ile yakınlaştığı iddia edilmişti.

Bir gazeteci arkadaş ikilinin  ilişkilerini gizli tutmaya çalıştıklarını ve Sıla ve Erdal Beşikçioğlu'nun son olarak da Kadıköy'deki bir balıkçıda baş başa yemek yediklerini iddia etti. Bundan hemen sonra Sıla ve Erdal Beşikçioğlu'nun basın danışmanları çıkan bu haberler ve ardından konuyla ilgili açıklama yaptı. Her iki taraf da 'İki ünlü ismin bir müzikal projesi için 2 ay önce görüştüğünü ancak aşk ilişkisinin söz konusu dahi olmadığını' söyledi.

Açıkçası ünlü ikili bu açıklamayı yapmasa da ben özellikle Erdal Beşikçioğlu' nun böyle bir aşk yaşayacağına inanmadım.

Hele de Kadıköy gibi insanların yoğun olduğu bölgede, bir balıkçıda buluşup yemek yiyeceklerine hiç inanmadım. Çünkü Erdal Beşikçioğlu'nu iyi tanırım. Kendisi Ankara' da ailesi ile yaşayan, aklı başında, ailesine son derece bağlı bir adamdır. Erdal Beşikçioğlu böyle bir aşk yaşayacak olsa, emin olun insanların gözüne soka soka yapmaz. Bu haberi yapan gazeteci arkadaş büyük ihtimalle ya o balıkçıyı, ya orada çalışan birilerini tanıyor. Ya da orada o an yemek yiyen bir tanıdığının kendisine bilgi vermesi ile bu haberi yaptığına inanıyorum.

Aynı zamanda bu gazeteci arkadaşın da magazin gazetecisi olmadığı belli. Eğer magazin gazetecisi ise de son derece işi bilmez biri.

Magazin gazetecisi ise, böylesi iki ünlü balıkçıda baş başa yemek yiyorsa ve bunun istihbaratı kendisine geliyorsa kesinlikle bu iştah kabartan bir haberdir. Ama ben olsam Sıla veya Erdal Beşikçioğlu'na ulaşır balıkçıda baş başa göründüklerini ve haberi yapacağımı söylerdim.

İki taraftan biri bana yalan da olsa "bir müzikal için buluştuk konuştuk" dese emin olun bu da her yerde manşet olacak bir haberdir.

Eğer her iki tarafa ulaşamayıp, basın danışmanlarına ya da menajerlerine ulaşıp bir cevap alamıyorsam, bu gazeteci arkadaşın yaptığı haberin aynısını ben de yapardım. Çünkü saklayacakları bir şey yoksa bu aramalarıma karşı bir cevap almam gerekir. Bence bu gazeteci arkadaş bunların hiçbirini yapmamıştır. Çünkü Sıla'yı bilmem ama Erdal Beşikçioğlu'ndan kesin bir cevap alabilirdi. Aynı zamanda gerçekten bir magazin gazetecisi olmasa bile, Erdal Beşikçioğlu'na ulaşamasa bile Sıla'ya en kötü müzik firmasından bir muhatap bulabilirdi. İşte benim anlamadığım bu tip gazeteci dostlarımız, böylesi haberlerin çok iş yaptığını, TV'deki arkadaşlarımız da reytingin böyle yapıldığını sanıyorlar. "Köpeğin insanı değil insanın köpeği ısırması daha büyük haberdir" mantığı gütmesi son derece yanlıştır. Köpeğin insanı neden ısırdığına bakarsan ve bunu sunarsan emin ol bu haber de okunur ve izlenir.

Magazin gazeteciliğinde bu yanlış yıllardır ısrarla yapıldı ve yapılıyor da. Hal böyle olunca magazin haberciliğinin değeri yerlere düştü ve tu-kaka durumuna getirildi.

Hayatım boyunca belgesiz ya da ispatsız ses getirecek bir tane bile haber yapmadım. Her zaman sordum soruşturdum.

En bomba dediğim haberi bile ispatlayacağım belge, görüntü elimde olmadığı sürece yapmadım ve yapmayacağım da..

İnanın yukarıda bahsettiğim şekilde yapılan magazin gazeteciliği böyle gitmiyor ve gitmez de.

Sektöre yıllar içinde bu mantıktan dolayı çok zarar verildi ve hâlâ da verilmekte...

Umarım bir gün gerçek habercilerin kol gezdiği, kaliteli haberlerin yapıldığı, gerçek  magazin gazetecilerinin çok daha fazla olduğu günleri görürüz.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.