Survivor isimli yarışma programını her sene başka bir heyecan ile izliyoruz .Ama bu yıl yarışma daha bir başka oldu.

Geçen sene ünlüler takımında, tanımadığımız ünlü sıfatı ile olan kişiler seyirciler tarafından çok eleştirilmişti. Bu sene geçen seneye göre bu durum birkaç kat daha fazla arttı.

Bu yıl ünlüler takımında yer alan birçok kişiyi gerçekten tanımıyoruz. Şu bir gerçek bu saatten sonra artık tanınıyorlar. :) Yarışma her şeye rağmen bu senede entrikalarla dolu ve bir o kadar da keyifli.

Survivor 2016, öncelikle bana göre Yılmaz Morgül ile dikkatleri çekti. Daha sonra da yarışmacıların aç kaldıkça birbirlerine düşmeleri ve kutuplaşmalarla, nefes kesen yarışmalarla seyirciyi ekrana  kilitledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmacılar haftalar geçtikçe kişiliklerini ortaya koymaya başladılar. İnsan gerçek yaşamında ne ise bu yarışmada o kişiliğini ortaya koyuyor.

İlk dönemlerde bütün yarışmacılar tribünlere oynuyor. Ama açlık başladıkça, rekabetle beraber birçok yarışmacıda gerçek karakterlerini ortaya koymaya başlıyor.

Bu hafta elenen isim Tuğba Özay oldu. Açıkçası çok şaşırdım. Bana göre Tuğba daha durmalıydı, ama seyircinin taktiri tabi ki.

Şu ana kadar ünlüler grubundaki yarışmacıların içinde en omurgalı, her zaman dik duruşundan ödün vermeyen, elenme anına kadar ve elendikten sonra bile güzel bir duruş sergileyen tek kişi Tuğba Özay oldu. Adada kaldığı dönemlerde yarışmaların zorluğundan ve açlığında getirdiği zayıflıktan dolayı birkaç kez zor anlar yaşadı. Yarışlardan birinde yine açlık ve yorgunluktan takım arkadaşlarının yanında birden bire yere yığılmıştı. Oyun sonrasında gerçekleşen bu olayda, oyun alanında hazır olarak bekleyen doktorlar Özay'a hemen müdahale ederek onu kendine getirmişti. Tuğba Özay'ın durumunun ciddi olmadığı, açlık ve yorgunluktan kısa süreli bir baygınlık yaşadığı söylenmişti.

Tuğba Özay geçtiğimiz hafta da minderle karşılıklı itiş kakış sonucu suya düşürme yarışmasında rakibi tarafından burnuna aldığı dirsek darbesi ile yere yığılmıştı. İki gözü iki çeşme acı içinde yerde kıvranmıştı. Haklı sonuçta, burnu kırılmıştı ve bilgisinin, tecrübesinin yanı sıra dış görüntüsü ile de iş yapıyordu. Gerçekten acısı ve tatlısı ile kendi adına alnının akı ile Survivor'dan ayrıldı.

Geriye dönüp baktığında bence Tuğba Özay'ın samimi, güçlü, omurgalı duruşunu görecek. Çünkü bunu bir seyirci olarak gördüm.

Ama hem ünlüler hem gönüllüler takımlarında yarışmadan çıktıktan sonra halk tarafından ciddi tepki görecek kişiler mevcut.

Adada olduklarından, dışarıda da bir hayat olduğunu ve bu dışarıda ki insanların arasına tekrar döneceklerini unutan yarışmacılar var.

Yarışma bittikten sonra gerçek hayata döndüklerinde bence gerçekten utanacakları anları çok olacak diye düşündüğüm kişiler var.

Kendileri ve Survivor'ı hiç kaçırmadan izleyen insanlarla nasıl yüzleşecekler çok merak ediyorum.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın