Bu hafta gerçekten beni de üzen bir olay yaşadık..

2015 yılında evindeki yatak odasında ölü bulunan Erol Büyükburç için bu hafta içi mezarı başında anma töreni düzenlendi. Bu anma törenine Erol Büyükburç'un kızların Jeyan ve Özlem Büyükburç katılmadı. Sanatçının mezarı başında sadece kızı Erol  Büyükburç, şarkıcı Murat Evgin ile sevenleri vardı. 2014'te boşandığı en son eşi Ute Esser de bu anma törenine katılmadı. Eski eş Alman asıllı Ute Esser katılmamasını anlarım ama, kızlarının bu vefasızlığını anlayamıyorum. Tabiri cazise " öküz öldü ortaklı bitti "diyecegim ama bu kişiler sözde evlat olacaklar.

Düşünüyorum da; ne kadar da kötü. Paran, pulun şöhretin varken evlatların bile bunu çıkarları için kullanıyor. Baba öldüğü için evlatlarından saygı, hürmet görmüyor.

Buradan bu çıkıyor bana göre:

Eski eş Ute Esser'in anma törenine katılmamasını anlıyorum. Çünkü zamanında Erol Büyükburç ile boşanma sürecinde çok sıkıntılar yaşamışlardı. Bu sıkıntılı süreci ilk haberini yapan bendim. Hem Ute Esser hanımla, hem de Erol Büyükburç ile boşanmanın ve yaşanan süreçteki sıkıntıları ilk kez bana anlatmışlardı. Ben de en doğru ağızlardan haber yapmıştım o dönem. İkili kötü anılarla boşanmışlardı.

Boşanırlen ve boşandıktan sonrada gerek Erol Büyükburç, gerekse Ute Esser hanım o dönemi zor geçirdiler. O dönemde bile birbirlerine bana göre aşıklardı ama; birbirlerini öyle kırmışlardıki gururdan geri dönüş yapamadılar. O dönemden sonra Erol Büyükburç yaşına rağmen hep çalıştı, hayatını yalnız ama çok hayranı olan bir sanatçı olarak bu dünyadan göcüp gitti.

Erol Büyükburç'u gerçekten yakinen tanıyan bir gazeteci olarak bugün kızlarının kendisini hatırlamamasına ben çok üzüldüm. Büyükburç bana göre ne kadar kötü bir baba olursa olsun, bugün kızlarından gördüğü bu vefasızlığı hak etmedi.

Türkiye'nin sevilen ve kendi camiasında bile saygı gören bir sanatçının ölümü biraz yalnız bir insan gibi oldu. Ben böylesine duygusal, gururlu ve gercek bir sanatçıyı tanımaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum.

Sevgili Erol Büyükburç abim bu dünyanın bir de ahireti var ve bakalım seni baba saymayan kızlarını sen af edebilecek misin?

Sevgi ve hoşgörü ile kalın