Kurban Bayramı öncesi 7,20 TL'yi gören dolar yazıyı kaleme aldığım saatlerde 6.65 seviyesinde seyrediyordu. TÜFE, ağustos ayında yüzde 2,3 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 15,85'ten yüzde 17,90'a yükseldi.  Bu arada yurtiçi üretici fiyatları yıllık bazda yüzde 32'yi aştı. 2018 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 6,60, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 25,32, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,13 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 18,78 artış gösterdi.

Bana ne dolardan benim dolarla işim yok deme şansımız yok. Kasapta, manavda, markette her yerde etiketlerde zam oranları yansımaya başladı. Kış mevsimi yaklaşıyor elektrik ve doğalgaz faturaları şimdiden vatandaşı düşündürmeye başladı. Kış mevsimine girmeden umarım kriz çözülür yoksa zor günler bizi bekliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hafta başında NTV'de yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki ilişkilerin olumlu yönde ilerlediğini duyurdu. 2019 yılında faiz ve enflasyon oranlarının tek haneli rakama düşeceğini belirtti. Bakan Albayrak; ABD ve Türkiye Dışişleri Bakanları arasında yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini iki tarafında çözüm yönünde irade ortaya koymaya yakın olduğunu belirtti. 

Krizin çözülmesi hepimizin faydasına olacak şüphesiz ancak nasıl çözüleceği de önemli. Hazine ve Maliye Bakanının açıklamalarına bakılırsa masaya oturuldu ve anlaşma yakın. Umarım Türkiye Cumhuriyeti devleti masadan Türk milletinin hayrına bir anlaşma ile kalkar.

Emlak kralı Sam Amca ABD'nin sonunu mu hazırlıyor?

Donald Trump'ın göreve gelmesiyle birlikte zaten dostu olmayan ABD bu kadar düşman yetmezmiş gibi kendi kendine düşman oldu. ABD ile yaşanan kriz Çin, Rusya ve Avrupa ülkeleriyle Türkiye'yi yakınlaştırdı. AB üyeliği yeniden gündeme geldi. Bu durum ABD'yi yalnızlığa iterken içeride muhalif seslerin yükselmesine neden oldu. ABD'li ünlü yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırım kararı almasının çılgınlık olduğunu belirterek, Rusya, Çin, İran ve Türkiye'nin yakınlaşmasının uzun vadede ABD'nin zararına olacağını söylüyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın dış politikada yaptığı stratejik hataların müttefik ülkeleri kendisinden uzaklaştırdığına değinen finans uzmanı ABD'nin bu politikasıyla Çin'i, daha büyük hale getirerek ABD'ye karşı ciddi tehdit unsuru yaptığını söylüyor.

Çin Ekonomisinin büyüklüğü 2020 yılında ABD'yi geride bırakacak deniliyor. Son dönemde yaşanan gelişmeler bu bilgiyi doğruluyor. Rusya aynı şekilde yeni dünya düzeninde önemli bir ülke konumunda olacak. Amerikalı Emlak kralı Sam Amca ABD'nin sonunu mu hazırlıyor? gidişat onu gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak kartların yeniden karıldığı yeni dünya düzeninde nasıl rol alacağımız çok önemli. Erol Mütercimler televizyon programlarında sürekli 2020 senesine vurgu yapıyor. Türkiye iç savaşa sürükleniyor bunu 15 Temmuz'da denediler başaramadılar, yine deniyorlar eğer 2020'yi atlatırsak önümüz açık diyor. Kritik dönemden geçiyoruz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekası, Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü ve geleceği için hata şansımız yok. İktidarı, muhalefeti iç çekişmeleri bırakıp dış politikada ortak akılla hareket etmeli. Bu ülke hepimizin batarsak hep birlikte batacağız, lafa gelince herkes milli ve yerli artık eylemde milli ve yerli olalım millet olarak bu iradeyi ortaya koyalım.

Türkiye'de Iphone kırılıp dolar yakılırken, ABD Nike yakıyor...

ABD ile yaşadığımız kriz nedeniyle ülkemizin çeşitli bölgelerinde balyozla Iphone kırma, mangalda dolar yakma vakalarını gördük. Hadi biz ABD'yi protesto ediyoruz kırıyoruz, yakıyoruz da Amerikalı Yankee'ye ne oluyor? Adamlar dünyaca ünlü spor giyim markası Nike yakmaya başladı. Merak ettim araştırdım işin aslı nedir diye meğer dünyayı bölmeye çalışan ABD kendi içinde bölünmüşte haberimiz yok!!! Nike firması reklam yüzü olarak NFL (Amerikan Futbolu)  oyuncusu Colin Kaepernick'i seçince ABD'de kıyamet kopmuş. Kaepernick ABD'de siyahlara yönelik artan polis şiddetini protesto etmek için 2016 yılında takımının San Diego ile oynadığı maç öncesinde okunan ulusal marş sırasında dizinin üstüne çökerek bir protesto gerçekleştirmiş. Kaepernick; "Kendi halkının bir parçasına saygı göstermeyen bir ülkenin ulusal marşına bende saygı göstermem" ifadelerini kullanmış.

Bunun üzerine NFL sezonunun başlamasından önce yapılan bu anlaşma ABD'yi ikiye bölmüş. Muhafazakar ABD'liler ve Trump taraftarları Nike'a karşı boykot başlatmış. Boykot tüm ABD'ye yayılmış, bir tarafta renk ayrımı yüzünden yıllardır ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören siyahlara yönelik polis şiddeti, diğer tarafta ulusal marşa yönelik hakaret vakası ABD'yi ikiye bölmüş. Olan Nike'a oldu aralarında ünlü isimlerinde olduğu birçok kişi sosyal medya üzerinden boykota destek veriyor. Nike ürünlerinin yakılmış fotoğrafları milyonları buldu. Şirketin hisseleri çakıldı bir anda piyasa değeri 3.7 milyar dolar azaldı. Çok mu üzüldük, yiyin birbirinizi diyeceğim ancak demeyeceğim adamlık bizde kalsın!!!