Muğla'nın Ula ilçesinde, 5 gün boyunca kayıp olan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in cansız bedenine ulaşılmıştı. Genç kadının bir cinayete kurban gittiği daha sonra ortaya çıktı. Katil zanlısı olarak gözaltına alınan bar işletmecisi eski erkek arkadaşı genç kızı kıskançlık nedeniyle aralarında çıkan kavga sonucunda elleriyle boğup, öldürdüğünü daha sonra da ormanlık alanda cesedini çöp varilinde yakıp, üzerine beton döktüğünü itiraf etti. Pınar'ın ölüm haberi sosyal medyada büyük bir infial yarattı. Ünlü isimler de bu olaya sessiz kalmadı ve tepkilerini paylaştıkları şu sözlerle paylaştılar...

GÜLBEN ERGEN
Bak #şerefsiz katile iyi bak! Yalvarmasına, cilalı dış görünüşüne kanma! #eminebulut'u evladının gözlerinin önünde kesen baba gibi bu şerefsiz! Karısını, kızını, #pınargültekin'i üç kadını birden yaktı! İkisi yaşarken öldü, biri katliam edildi! Yasalar değişti mi? Cezalar değişti mi? Kadına yapışıp, öldürülen, üzerine beton döken, yakan katilin duruşuna gel. Nasıl da beyefendi değil mi? Kesin kadın yapmıştır bir şey değil mi? Namus bekçileri siz konuşa durun ülke yanıyor. Cayır cayır kesiliyor, yakılıyor, yol ortasında öldürülüyor, binanın tepesinden atılıyor kadınlarımız! Uyan ülkem uyan! Haftaya devamı gelecek bekle gör!

YALIN; Çok üzgünüm Pınar! Seni gönlünce yaşatmayan bu dünyaya ve seni koruyamayan bu düzene çok kızgınım...
SONGÜL ÖDEN; Bu fotoğrafta yakılmış, parçalara ayrılmış, iftiraya uğramış bir kadının bakışı var... Artık aramızda değil... Aman sessiz kalalım, ağzımızın tadı bozulmasın...

HAKAN HATİPOĞLU; Baba oluyorsun, her şeyden koruyup büyütüyorsun, hayaller kuruyorsunuz beraber sonra şerefsizin biri gelip onun o masum hayallerini, hayatını elinden alıyor. Beddua etmeyi sevmem ama Allah bu kıza kıyan şerefsize cehennemi yaşatsın. O kızın babasını düşünemiyorum.

SILA
Çok üzgünüm be Pınar!

SABA TÜMER; Bir canın alınışı hangi sozle ifade edilebilirki? İçim yandı,üzgünüm kelimeleri artık kıfayetsiz kalıyor! Buralara yazınca durmuyor bu canilik maalesef! Klavyeden parmaklarımızı çekip nasıl sona erdirebilirize odaklanabilsek keske! Allah’ım ailesine sabır ver, nurlar içinde uyu..!

DOĞA RUTKAY; Elveda Pınar...Yine elimiz kolumuz bağlı bir elveda.Dilin ucunda durmayan acı sözlerle ve tekrarlanan çaresizlikle sana elveda.Tüm neşemizi al da git.Tüm beceriksizliğimizi tüm boş sözlerimizi al da git.Belki akıllandırır şimdi bu gidiş! Belki canilere nefes olmaz bu dünyada! Belki sondur gidişin tüm kadınlar için!! Yetmeyen cezaları , çıkmayan derin yasaları al da öyle git. Öyle git ki; uzun süre kendimize gelemeyelim! Normalleştirilen bu kadın cinayetleri algısına artık dayanamayanlar için yine yeniden bir ceza olsun gidişin! YETER ARTIK !Yeter Pınar!

CEDİ OSMAN; Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Bir erkek olarak utanıyorum bu haberleri gördükçe. Umarım artık bu son olsun... Cennete git Pınar.

DEMET AKALIN; Allah belanızı versin kökünüz kurusun!!! İnşallah geberip gidersiniz!

Evet Türk halkı ve ünlü-ünsüz her kesimin bu cinayete büyük bir tepkisi var. Yıllardır önüne geçilemeyen kadına şiddetin bir patlamasıydı Pınar’ın cinayeti.
Kesinlikle kadına şiddete, uyuşturucu, çocuğa yada yetişkine cinsel saldırı gibi eylemlerde olanlara bir dur denmesi için müebbet hapsin gelmesi şart. Bu işlere bulaşan caniler şunu bilecek ki ceza evinden sadece o pis cesetleri çıkacak. Eğer suçta caydırıcılık olmazsa bu suçların önüne asla geçilmeyeceği bir gerçek.

Umarım daha geç kalmadan hükümet gerekli adımı atar.
Sevgi ve hoşgörü ile kalın...