Twitter, 7.0 sürümünde büyük değişikliğe gitti. Sunulan yenilikler ile atılan tweetler ve medya içerikleri ön plana çıkarılmak isteniyor. İşte sunulan yenilikler:

- Yeni yan gezinti menüsü profilin, hesaplar, ayarlar ve gizliliğe tek bir yerden kolayca erişmeni sağlar.
- Uygulama genelinde daha kalın başlıklar ve daha yuvarlak tasarımlar önemli noktaları belirlemeyi ve bunlara odaklanmayı kolaylaştırır.
- Makaleler ve web sitelerine bağlantılar artık daha fazla denetim sunan, oturum açtığın hesaplara erişmeyi kolaylaştıran ve Okuyucu moduna erişim sağlayan Safari uygulama içi görüntüleyicide açılır.
- Twitter'ı daha kolay takip ederek konuşmaya katılmayı kolaylaştırmak için simgeleri yenileyerek daha sezgisel bir hale getirdik.
- Tweetler artık konuşmaları gerçekleştikleri anda kolayca görebilmen için yanıt, Retweet ve beğeni sayıları ile anında güncellenir.
- Erişilebilirlik ayarları artık daha dikkat çekici bir yerde. Ayrıca bazı web sitelerinde okunaklılık ve okunabilirliği iyileştirmek için artırılmış renk zıtlığı ve bağlantıları Okuyucu Görünümü'nde açma gibi yeni ayarlar kullanılabilir. (teknolojioku)