Uydu taşımacılığı şirketi SpaceX ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, Falcon Heavy adlı süper roketi, Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden uzaya fırlatıldı.  Uzay taşımacılığında çığır açması beklenen rokete Tesla'nın ürettiği ve sürücü koltuğunda astronot giysileri giydirilmiş manken yerleştirilen Tesla Roadster da koyuldu. Aracın radyosu ise David Bowie'nin 'Space Oddity' şarkısını çalacak. 

'DÜNYADAN 400 MİLYON KİLOMETRE UZAĞA GİDECEK'

Elon Musk, gazetecilere yaptığı açıklamada "Araba dünyadan 400 milyon kilometre uzağa gidecek ve saniyede 11 kilometre yapıyor olacak. Roketten Mars'ın yörüngesine yerleştirilecek aracın, bir kaç yüz milyon hatta milyarca yıl kalacağını tahmin ediyoruz" dedi. 

YAKLAŞIK 6 AY SONRA MARS'A ULAŞACAK

Falcon Heavy roketinin kapsülünde yer alan Tesla aracının yaklaşık 6 ayda Mars'a ulaşması planlanıyor. Saatte 40 bin kilometre hıza ulaşacak. Bu hız, ses hızından da fazla. 

Üç besleyici roketi ve 27 motoru olan Falcon Heavy adlı roket, 2 milyon kilogram itme gücünde. Roket, 45 yıl önce NASA'nın astronotları uzaya taşıdığı 'Satürn 5' roketlerinden sonra fırlatılan en güçlü roket olma özelliği taşıyor.