TİKA ve Trakya Üniversitesi İşbirliğinde Balkanlardan 6 rehber öğretmen ve 12 öğrencinin katıldığı eğitimde; İnsansız Hava Araçlarından (İHA) biri olan drone yapımını ve temel uçuş tekniklerini birlikte öğrenerek sürüş deneyimi ile otonom sürüş deneyimleri yaşadı.

Dünyada artan bir ivmeyle önem kazanan ‘İnsansız Hava Aracı Teknolojileri’ konusunda eğitim alan öğrencilere mesleki yeterlilik kazandırmakla birlikte teknolojik gelişmelerin doğurduğu yeni istihdam koşullarına uygun birikime sahip olmalarını ve farkındalık kazanmalarını da beraberinde getiriyor.

Proje kapsamında kursiyerler Türkiye’de ve dünyada havacılık tarihi, İnsansız Hava Araçları ve kullanım alanları, drone fiziği, drone kumandası yapısı ve kullanımı gibi teorik derslerin yanı sıra, drone parçalarını birleştirme, tasarlama, doğru uçuş teknikleri, uçuş eğitimleri ve drone uçurma yarışması gibi pratik kazanımlarda elde etti.

Teorik ve pratik eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldılar. Farklı okullardan sürece dâhil olan kursiyerlere eğitimin ardından drone hediye edilerek ülkelerine döndüklerinde eğitimde kazandıkları tecrübe ve birikimlerinin rehber öğretmenler eşliğinde aktarılması hedefleniyor.

Öğrenciler ayrıca, Edirne'nin tarihi ve turistik yerleri ile birlikte Trakya Üniversitesi Teknoloji Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi'ni (TÜTAGEM) ziyaret etmiş ayrıca saha gezileri kapsamında İstanbul TEKNOFEST, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gözlem Evi ve Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etti.

TİKA ve Trakya Üniversitesi işbirliğinde tamamlanan eğitim Balkanlar ile olan kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesi, tarihsel bağların canlı tutulması ve bilimin gelişimine ışık tutan gençlere destek vermesi amaçlanıyor.