Süper Lig'in altıncı haftasında Trabzon deplasmanına giden Beşiktaş'ın alacağı sonuç, ilk yarıdaki pozisyonunu da belirleyecek kader maçı niteliğindeydi. Beşiktaş, maça yine ilk beş haftadaki klasik görüntüsüyle çıktı. İlk yarım saat tek bir şutu kaleyi bulmayan Beşiktaş, Sosa'nın 30. dakikada attığı serbest vuruşla geriye düştü. Karius, Doğukan'ın ters kafa vuruşuyla çaresiz kaldı ve Trabzon'u öne geçiren gol geldi.

Bu golden sonra Trabzon oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi. Savunmanın arkasına atılan toplar, adeta sağ kanadı otobana çevirdi. 41. dakikada kaleciyle karşı karşıya iken direkten dönen top bir dakika sonra Sosa'nın mükemmel şutu ile Trabzon'un ikinci golünü getirdi.

* * *

Geçmiş yılların müzmin yedekleri Oğuzhan ve Necip'i 11'de sahada görünce taraftar zaten umudunu yitirmiş ve kahrolmuştu.

Takımı bu duruma getiren Başkan'ı ve tek bir çalışılmış pozisyonunu göremediğimiz Beşiktaş'ın hocası Abdullah Avcı'yı tebrik etmemiz lazım. Üst üste üç top yapamayan Beşiktaş, kalesinde gördüğü 2 golle kapattı ilk yarıyı.

Başkanın "Gidiyorum" demesi, ardından "gitmeyebilirim de" tarzı açıklamalar yapmasının hem Abdullah Avcı'yı, hem oyuncuları etkilediği net bir şekilde belliydi. Avcı ve futbolcuların kafasının, Orman ve manevralarında kaldığı aşikardı.

* * *

İlk altı haftadaki görüntüsüyle "Süper Lig'in en kötüsü" unvanını alan Beşiktaş'ın gelecek için umut vermemesi, taraftara da çile çektiriyor. Abdullah Avcı herhalde erken emeklilik peşindeymiş gibi bir görüntü verdi.

Çünkü, takımın ilk 45 dakikada hangi sistemle oynadığı, kimin mevkisinin neresi olduğu belli değildi.

Oyuna müdahale edecek yedekler olarak kulübede bir tek Lens gözüküyordu. ikinci yarıda da Beşiktaş'ın oyuncularıyla birlikte fırtına gibi bir Trabzon seyrettik.

65. dakikada Sorloth'un ayağından gelen 3. gol, Beşiktaş'ın gardını tamamen düşürdü. Trabzon'da darmadağın olan Beşiktaş, ilk altı haftada kaybettiği 13 puanla yarışın dışında kaldı. Kimse kimseyi kandırmasın, bu kadro ve hoca ile ilerisi için zerre umut görmek mümkün değil.

* * *

Abdullah Avcı, ortadaki istatistiklere de bakarak Beşiktaş tarihinin en başarısız hocalarından biri olarak tarihe adını yazdırdı. Başkan Orman, bu manzara karşısında hafta içi istifasını açıklayıp, Abdullah Avcı'yı da alıp giderse Beşiktaş için en hayırlısı olur.

Bugün, İstanbul'un amatör kulüp hocalarından birini Beşiktaş'ın başına getir, ilk 6 haftada 13 puan kaybetmezdi. Veya takım sahada tek çalışılmış pozisyonu olmadan bir sağa bir sola koşmazdı.

Bu takımı yapan Orman'ın istifa edip etmeyeceğini hafta içi göreceğiz.

Beşiktaş, ilk altı haftada sezonu kapatırken, Trabzon Süper Lig'in zirve yarışında olmaya devam edeceğini bu karşılaşmada gösterdi. İki önemli futbolcusundan yoksun şekilde sahaya çıkan Trabzonspor, güzel oyunu ve aldığı 4-1'lik net skorla alkışı haketti.