Beşiktaş Spor Toto Ligi’nin 26. haftasında Göztepe’yi 1-0 yenerek ’düşme potasına’ getirdi. Şampiyonluk şansını başka bahara bırakan Beşiktaş, ikincilik şansını bu galibiyetle devam ettirdi. Galatasaray maçı iki takım açısından bir final niteliği taşıyacak.

Beşiktaş, maçtaki tek golü 46 dakikada Quaresma attı. Quaresma’ın golü ortasında arka direkte bulunan Burak Yılmaz’ın 90’a giden kafa vuruşuyla geldi. Şampiyonluk hayallerini basit hatalar ve yönetiminden kaynaklanan sorunlar nedeniyle kaybeden Beşiktaş’ın 9 hafta yenilmemesi bir züğürt tesellisi olur herhalde. Lig tarihinde 2000 maçta galibiyet alması tarihe not olarak kaydedilmiş oldu. Sezon başı Beşiktaş’ın golcüsü yok diye defalarca yazmamıza rağmen transfer yapmayan yönetim, bugün Burak Yılmaz’ın gollerini seyrederken Şenol Hoca’nın isteklerini yeni anladı. Ama şampiyonluk gittikten sonra... Başkan Fikret Orman ve yönetiminin vizyon söyleminde iflas etmiş olduğı, 9 aydır para alamayan oyuncular, mahkemelik olan oyuncular, alacaklarına karşı bonservisi verilen oyuncular, aylarca maaş alamayan kulüp personeli...

Maalesef bugünkü başkanın vizyonunun geldiği nokta... Bakalım bu tersine vizyon ne kadar devam edecek. Radikal önlemler ve tedbirler alınmazsa Beşiktaş kulüp olarak girdiği bu tirbülanstan çıkaramayacak gibi görünüyor. Beşiktaş’ta son sezonunu geçiren Şenol Hoca’nın takımı ligde ikinci olarak bitirmesi halinde mali açıdan şampiyonluk kadar önemli... İkinci olmasına rağmen direk gruplara kalacağı ve oradan gelecek milyonlarca Euro’ya ve yeni bir motivasyona taraftar olarak çok ihtiyaç var... Seyredip, göreceğiz.