Beşiktaş, UEFA’daki kayıp serisini, Konya deplasmanında farklı bir yenilgiyle sürdürdü. Oynadığı 5 maçta 3 yenilgi bir beraberlik alan Beşiktaş, ligin ilk 3 haftasında 5 puan kaybetti.

Beşiktaş, hem kadro hem de oyun olarak taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Bu tablo, Beşiktaş’ın 7 yabancısı, yani Mirin, Lens, Boyd, Douglas, Larin ve Nskala ile Welington’un vasatın altında kalması kimseyi şaşırtmadı. Bu durum, Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi’nin vizyonunun ürünüdür.

Her takım gibi Beşiktaş da maç kaybeder, yenilir. Ama son yıllarda gördüğümüz Beşiktaş ruhunu kaybetmiş. Muhteşem başkan Süleyman Seba’dan sonra Beşiktaş’ta başkanlık yapan tüm isimler bugünkü tablonun baş mimarıdır. Bu “iş insanları” Beşiktaş’ı yönettikleri gibi şirketlerini yönetselerdi iflas bayrağını çoktan çekmişlerdi.

Antalyaspor maçından sonra televizyon ekranlarından hakemlerden yakınan yöneticiye sormak lazım;

Bu takım kamp yaptı mı?

Hazırlık maçı yaptı mı?

Forvet, sağ ve sol bek devre arasında mı alınacak?

İşini düzgün yapmayan Başkan ve yöneticinin hakemi hedef alması, en basit deyimle hedef şaşırtmaktır. Abubakar’ın transferi de tamamen taraftarın gazını almaktır.

Konya maçı gösterdi ki; son testi negatif çıksa da Sergen hoca Kovit’ten çıkamamış. Kendisi çıkamadığı gibi, sahaya sürdüğü kadro, yaptığı değişiklikler taraftarı Kovit kadar sarstı.

Konyaspor, Beşiktaş karşısında yüzde 32 topa sahip olma oranıyla 4 gol atıyorsa, Sergen hocanın da sistemini ve takımını sorgulaması şart. Yüzde 68 topa sahip olma oranıyla oynayan takımın rakip kaleyi bulan 2 şutu var.

Necip’ten sağbek yapma ısrarı, taraftarda da hayal kırıklığı yarattı.

Sergen hoca o kadar dağılmış ki, sakatlık bilmecesi süren Abubakar’ı ikinci devre kurtarıcı olarak sahaya sürdü. Şenol hoca, Talisca’yı haftalarca yanında oturtup “hazır olmadan oynatmam” demişti hatırlarsanız. İki teknik adamın yaptıklarının hangisi doğru sizce?

Beşiktaş filelerini 4 kez havalandıran Konyaspor’u, akıllı oyunundan dolayı tebrik etmek gerekir. Beşiktaş’ın tek golünü, uzatma dakikalarında atan Gökhan Töre’yi de…

Sergen hocanın milli maç arasında Beşiktaş’ın oyun sistemini, kadroyu ele alarak oynayan bir Beşiktaş hazırlaması gerekiyor. Karşılaşma sonrası “Sorumluluk benim” derken, oyuncularla ilgili sitemini de ihmal etmiyor Sergen hoca. Lens ve Umut Nayır’dan umudunu kesmesi yerinde. Ancak komple takım olarak yapılması gereken çok şey var.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetimi, kendilerine Fikret Orman’ı değil, Süleyman Seba’yı örnek almalı. Beşiktaş başkanı bahanelerin ardına sığınmaz, icraat yapar. Kendisine TV ekranlarından hakaret eden yorumcuyu mahkemeye vermek yerine kanaldan yollatır.

Yüz yıllık çınar Beşiktaş’ın başkanlığı birkaç gömlek büyük geliyorsa, gitmek bu kadar zor olmamalı. Beşiktaş başkansız kalmaz. Beşiktaş’ın sahibi, milyonlarca taraftarıdır ve herkesin yeri doldurulur.