Beşiktaş, zorlu Antalya deplasmanında bu sezon evinde ilk yenilgiyi yaşatan Antalyaspor'u 6-2 gibi farklı yenerek taraftarlarını haftalar sonra gerek oyun gerek skor olarak mutlu etti. Karşılaşmanın ilk yarısında Beşiktaş eski pas oyununu oynayınca Antalya'ya topla oynama şansı vermedi ve pozisyon bulmasını engelledi. Özellikle Adem Ljajic'in topu ileri oynaması, Dorukhan'ın orta sahadaki presi, kanatlardan bindirmeyle çizgiye kadar inen ve Boffin'i zorlayan Gökhan karşılaşmaya renk kattı. Verilen penaltıdan, atılan golden sonra ilk yarı bir Beşiktaş resitali seyrettik.

* * *

Adriano'nun altı pas içindeki Dorukhan'a asisti ve muhtemel şut maçı 2-0'a getirdi. 43. dakikada Boffin'den dönen topu filelere yollayan Atiba, Beşiktaş'ın soyunma odasına 3 farklı galibiyetle gitmesini sağladı. 

İkinci yarıda sahaya rahat çıkan Beşiktaş, Dore'yi oyuna sokan Bülent hocanın hamlesiyle 51. dakikada kalesinde golü gördü. Skorun 3-1'e gelmesiyle Antalyaspor'un şoktan çıkması, futbol adına seyri güzel bir ikinci yarıyı da getirdi. Antalyaspor, üst üste ataklarla ikinci golü ararken, kalesinde gördüğü golle tamamen çöktü. 

Oyuna girer girmes saniyeler içinde ilk golünü atan, dakikalar sonra ikinci golünü frikikten kaydeden Kagawa, "2 dakikada 2 gol"le taraftarın gönlünü ilk maçta fethetti. Sosyal medya, Kagawa övgüleri ve esprileriyle coştu.

* * *

Beşiktaş'ın yollarını ayırarak kurtulduğu Tolgay'ın iki sezonda attığı gol sayısını 2 dakikada geçen Kagawa, ne kadar doğru bir karar olduğunu gösterdi. Bu galibiyetle Bursa maçı öncesi hem takım, hem de Şenol hoca moral buldu. Vida, Gökhan, Mirin, Adriano defans hattı güven verdi. Larin, takımı sırtlayan tek oyuncuydu. 

Lige verilen arada Beşiktaş'ın en büyük kazancı Kagawa gibi bir yıldızın takıma çabucak adapte olması ve trübünlerin takıma güveninin gelmesiydi.

Antalyaspor galibiyeti, Beşiktaş'ın puan cetvelinde 3'üncü basamağa çıkmasını, Galatasaray'la olan puan farkının üçe düşmesi, yarışın daha da heyecanlı bir konuma gelmesini sağladı. Unutmayalım ki; şampiyonluk kadar lig ikinciliği de değerli. Şampiyonlar Ligi biletini almanın tek yolu, ligi 2. bitirmek.

Bursa maçının önemi bir kat daha arttı. Galatasaray'ın Trabzonspor'la yapacağı zorlu karşılaşma, tabloyu her an değiştirebilir.
Özetle, Beşiktaş'ın farklı Antalya galibiyeti, eksikler olsa da verilen mücadele ile, golleriyle ve Kagawa şöleniyle ümitleri yeşertti.