Beşiktaş, evinde ağırladığı Galatasaray karşısında “tamam ya da devam” maçına çıktı. Haftalardır süren kötü oyunla ve kaybedilen puanlarla takımdaki geleceği tartışılmaya başlanan Abdullah hoca için kader maçıydı bu. Fatih Terim için de kritik bir dönemeçti. Süper Lig’de ve Şampiyonlar Ligi’nde alınan şok sonuçlar, bazı futbolcuları hedef yaptığı gibi, Fatih hocayı da tartışılır hale getirmişti. Fatih hoca yönetimindeki Galatasaray, 30 Avrupa maçında ancak 2 galibiyet alabilmişti.

Beşiktaş’ın yeni yönetimi, mali enkaza rağmen maçtan önce futbolcuların ve aylardır maaş alamayan kulüp personelinin alacaklarını ödedi. Başkan Ahmet Nurçebi’nin gelecek için de umut vermesi takımda doping etkisi yaptı. Maça alıştığımız Beşiktaş dışında, topu rakibe veren ancak rakipten hızlı oynayarak oyuna hakimiyet kuran bir takım gördük. İlk yarım saatte takımın girdiği pozisyonlar ve Galatasaray’a rağmen sergilenen iyi oyun, haftalardır çile çeken taraftarı da coşturdu. Taraftarın coşkusu takım için de itici güç oldu.

Orta sahada Atiba ve Elneny’nin uyumu, gözle görülür enerjileri takım olarak daha iyi bir görüntünün ortaya çıkmasını sağladı. İlk yarıda Beşiktaş, Galatasaray’a göre daha fazla ve net pozisyonlar buldu ama topu filelerle buluşturma noktasında şanssızdı.

Beşiktaş, golsüz beraberlikle girilen ikinci yarıya da pres ve hızlı oyunla başladı. Maçtan önce herkesin favori gösterdiği Galatasaray karşısında Beşiktaş’ın kendi oyununa dönmesi, 69’uncu dakikada Caner’in ön direğe yaptığı ortaya Umut Nayır’ın çok zor bir pozisyonda kafasını uzatmasıyla beklenen gol geldi. Bu gol, hem Abdullah hoca hem de takım üzerinde motivasyon sağladı. Takım başka bir özgüvenle oynamaya başlarken, Galatasaray oyundan iyice koptu. Daha 3 gün önce oynanan Braga maçındaki Beşiktaş ile derbideki takım arasında gözle görülür bir fark olduğu tartışılmaz.

Galatasaray karşısında aldığı galibiyetle şanssızlık zincirini kıran ve sahadan 3 puanla ayrılan Abdullah Avcı, üzerindeki baskıyı da ötelemiş oldu. Aynı zamanda Galatasaray’ın imparatoru Fatih Terim ve birçok oyuncuyu tartışılır hale getirdi. Terim, bazı oyunculara fazla şans verdiğini ima ederek sorumluluğu üzerine alarak önümüzdeki haftalarda radikal değişiklikler yapacağının sinyalini de verdi karşılaşmadan sonra.

Haftalardır protesto edilen Abdullah Avcı’yı taraftarlar maç sonu alkışlarla uğurlayarak “dün yok, bugün var” dedi adeta. Eksik kadrosuyla travmalar yaşayan Beşiktaş’ı, derbide gösterdiği oyun ve hakettiği galibiyeti yanında tribünleri boş bırakmayan taraftarları da tebrik ediyoruz.

Abdullah Avcı bir nefes alarak taraftarlarla arasını düzeltti ve üç gün önce hocayı protesto eden taraftar bu gün alkışladı futbolda dün yok bu gün var dedirti  bukadar eksik ve travmalar yaşayan Beşiktaş ın Galatasaray derbisini kazanmasını oyununu seyircisini tebrik ediyoruz.