Eski başkan Fikret Orman, Beşiktaş için yaptıklarını abartılı olarak anlatırken, kulübü bugün uçurumdan aşağı yuvarlanır hale getirdiğini gözlerden kaçırmaya çalışıyor. Mali tabloya bakınca durumun ne kadar kötü olduğu net bir şekilde anlaşılıyor. Fikret Orman'ın başkanlığında son 4 senede 2 milyar 100 milyon lira gelir elde edildi. Bunun 94 milyon Euro'su futbolcu satışından geldi. Ancak aynı dönemde, yani 4 yıl içerisinde 926 milyon lira olan borç, başkanlığı kaçarcasına bıraktığında 2.16 milyar liraya ulaştı. Yani Boğaz'a yapılan bir köprü parası...

İşin daha vahimi, Beşiktaş'ın 5.53 milyarlık yayın geliri dahil tüm gelirlerinin tamamının temlik altına alınması. Uzun vadede 6.54 milyar liralık bir temlik sözkonusu. Bu durum, Orman sonrasını tamamen ipotek altına alıyor.

Sportif başarısızlık ise bambaşka bir hezimet. Son 2 yıl yönetim beceriksizliği yüzünden ikram edilen şampiyonlukla kaybedilen geliri de hesapladığımızda ortaya kocaman bir "enkaz" çıkıyor.

Orman'ın, başarısız yönetiminin faturasını teknik direktör Şenol Güneş'e maletmek için yaptıkları da kulübün tarihinde utanç sayfası olarak yer alacak.

7 yıllık Fikret Orman dönemindEn arta kalan tablo, Başkan Ahmet Nurçebi ve yönetiminin uykularını kaçırıyor. Gerçek fedakârlık bu tablo karşısında elini taşın altına sokmak olduğunu gösterdi Nurçebi ve yönetimi. Kaçmak yerine kısa vadede ödenmesi gereken milyonlarca lirayı ödemek için çabalayan Ahmet Nurçebi, Orman'ın sefa döneminden sonra vefa dönemini de başlatmış oldu.

Orman, Beşiktaş'ın geleceğini ipotek etse de, Başkan Ahmet Nurçebi samimiyetle ve vefalı Beşiktaş taraftarıyla birlikte bu tabloyu tersine çevireceğine inanıyoruz. İşin başı dürüstlük ve samimiyet. Bu ikisi olunca, milyonlar daima arkasında olacaktır.

Yeni yönetimin, kulübün son 10 yılının hesaplarInı bağımsız uluslararası bir şirkete incelettirmesi ve ortaya çıkacak tabloyu kamuoyu ile paylaşacağını açıklaması da ayrıca teşekkürü hakediyor.

Beşiktaş'ın gerçek sahibi olan taraftarlar, kulübün nasıl ekonomik çöküşe sürüklendiğini bilme hakkına sahip.

Beşiktaş, asırlık bir çınar ve bu çınarın altında milyonlarca taraftar var. Bu taraftar herşeyin farkında. Orman, Türkiye'den elini ayağını çekip Amerika'ya bile gitse zifiri karanlık 4 yılı ne taraftar unutur ne de kongre üyeleri.